Hälsa, spa och gym på Allure of the Seas

IMG_2593_1
Det är härinne din kryssning förvandlas till inspiration och energi!

Du som aldrig kryssat har nog svårt att förstå hur stor spa och gym-delen kan vara på ett fartyg. Särskilt om vi pratar om världens största kryssningsfartyg  Allure of the Seas!

Nu när jag senast var ombord, min andra gång på just fartyget Allure of the Seas, fick jag en uppfräschande rundvandring av ytorna. Eftersom det var första dagen ombord då de ofta gör sådana här presentationer så är personalen utställd på olika ”stationer” lite som på en mässa. Det ger en bra inblick i vad som finns att välja på och terapeuter och instruktörer berättar gärna kort om verksamheten och ger tips på vilka möjligheter som finns.

_MG_5436_1
Akupunktör David Vieira. Foto: Heidi Rovén.

Själv träffade jag akupunktören ombord, David Vieira från Portugal, som berättade att han med framgång behandlar allt från smärta till sjösjuka och hade haft flera svenska klienter.

En bit bort stod en energisk tjej som gjorde pr för en ELEMIS-maskin som klarade allt från microdermabrasion och mikroström till syreslussning. Elemis ansiktsbehandlingar ombord är både sköna och effektiva!

Tyvärr såg vi inte deras bastuavdelning (den var väl upptagen) men jag har sett den förut. Det kostar extra att gå in och man har ett par bastuvarianter att välja på samt varma keramikbänkar att vila på. Fint men ingen havsutsikt.

_MG_5446_1
Endast en liten del av det stora gymmet. Foto: Heidi Rovén.

Gymmet är riktigt rymligt däremot! Här finns alla maskiner man kan önska liksom fria hantlar, ett rum för free wheel-spinning, utrymmen för TRX mm.

Gymdelen har dessutom direkt-access ner till ett löpspår som går runt hela fartyget. Jag har nyttjat det förut, nu tyckte jag det var lite för kyligt ute med vindarna dessutom, men det är praktiskt och bra plus längs spåret har de satt upp roliga skyltar med uppiggande budskap i stil med ”slöar du får du böta” eller ”ett varv till eller två så är kvällens dessert skuldfri”.

När man är klar kan man pusta ut i deras Vitality Café med ett hälsosamt snack som ingår. De har också olika power smoothies som man får betala extra för (de kostar mellan 4.95 – 6.75 USD + spansk skatt när fartyget kryssar i Medelhavet i sommar + serviceavgift).

_MG_5440_1
Vitality Café är stort och fräscht. Foto: Heidi Rovén.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier