Ekologiskt till varje pris? Nej tack!

comfortzonesacrednature

Jag försökte nyligen gå över till att sköta huden ekologiskt då jag fick ett ryck och tänkte köra en sommar i renhetens tecken 🙂 . Sagt och gjort så plockade jag fram Comfort zones serie Sacred Nature ur mitt hudvårdsförråd.

Efter bara några dagar hade min hud dock slagit bakut; jag fick ilskna plitor och hemskheter, det vara bara att ge upp! Visst vet jag att många experter menar att huden ”rensas ut”, att man ska ge det tid (är det minst 7 veckor eller något sånt?) men hey, vem har lust att gå omkring och se ut som ett aknemonster så länge?!

Tyvärr kändes det inte heller bra, min hud blev helt i obalans. Nu säger jag inte att hudvårdsserien är dålig, säkert kan den passa någon annan jättebra, men det var inte min cup of tea om vi säger så…

En favorit fick jag dock i serien; och det var kroppsoljan. Heeeelt underbart len, den känns väldigt finmolekylär på något sätt. Tunn, tunn i konsistensen och inte ett dugg kladdig. God doft (hela serien doftar samma sak…lite vanilj-lakrits på något sätt) och riktigt skön på huden.

För den som undrar vad jag bytte till så kan jag avslöja att det är samma som serie som räddat mig det senaste…är det året snart?! NIMUE! Efter bara någon vecka var huden i balans igen, lugn och fin och utan problem. Och det är väl så det ska vara eller hur? Vi har tillräckligt mycket omkring oss i vår vardag för att inte behöva ytterligare saker att bekymra oss om, allra minst vår hud och vårt utseende.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier