Om ni följt mina tweets idag så vet ni var jag är och gör; kollar in nyrenoverade spat på Hotel Skansen i Båstad! Jag kommer just från en suverän middag men pust – jag måste erkänna att jag nog stoppade i mig lite för mycket även om allt var ”detoxfood”!

De var faktiskt suveräna i restaurangen. Jag fixade och trixade, la till och drog ifrån på rätterna, bad om mer citronolivolja och så vidare. Och de lydde utan knot :-). Det här är vad jag åt:

-grillad sparris med citronolja och lite rökt lax till förrätt
-ugnsbakad hälleflundra med kokta rödbetor och getost
-till dessert en enkel skål bär; blåbär, hallon, björnbär och jordgubbar

Till det drack jag citronvatten. Jag var förstås kanonnöjd med min fina trerätters, men som sagt…är väldigt mätt nu!

Som tur är hade jag precis tagit en powerwalk före middagen på cirka tre kvart med avslutande jogg längs havet. Hotel Skansen ligger helt fantastiskt, precis vid havet med en strandpromenad som i alla fall västerut aldrig verkade ta slut. Kvällssolen sken, bäckarna porlade, vitsipporna blommade och havet bjöd på dofter av tång och salta vågor!

Men jag ska inte ta hela min dag baklänges. Jag flög till Ängelholm imorse och taxin nådde hotellet strax före elvatiden. Efter incheckning hade jag möte med spachefen Charlotta Diedrichs som visade mig det nya spat.

Innan var jag lite orolig ska jag erkänna, ytan är inte gigantisk och den heta källan skulle heller inte flyttas. Hm, hur annorlunda kunde det bli? Jodå, rätt så rejält annorlunda faktiskt! Plötsligt har de fått in både en liten tvagningshörna, en flott torrbastu med färgat ljus, en ångbastu i mosaik, hinkdusch, eventduschar, färgbelyst het källa i ett eget litet rum och så en relaxhörna. Och detta är den gemensamma delen, sen finns ju förstås omklädningsrum också.

Ytterligare ett tillskott är en liten utbyggnad vid poolen som blivit ett nytt relaxrum mot havet där man kan blicka ut över en gigantisk bit drivved och så kallbadhuset längre bort. Det är lyckat. Nu kan den som vill vara nära poolområdet ändå dra sig undan en stund och få inta liggläge i en vilstol.

Jag har också hunnit testa två behandlingar! Dels deras nya kroppsscanner som de kallar Check Me, dels en lyxig helkroppsbehandling signerad Carita med produkter ur Lagoon-serien.

Check Me var bara såååå spännande. Särskilt som jag håller på med min detox nu och allt. För att fatta mig någorlunda kort så fick jag träffa Jenny, deras Check Me-ansvarige, som också är PT på Hotel Skansen. Hon berättade massor om den och om kroppen som ni får lyssna till själva om ni åker hit och gör detta :-).

Så här går det till i alla fall: man tar av strumpor och skor men kan behålla kläderna på. Sen får man ställa sig på ett par metallplattor och hålla i två handtag, ett i vardera hand. Sen får man inte prata eller röra sig under 25 sekunder när maskinen skickar en svag ström genom kroppen och läser av kroppens värden. Sen spottar den ut ett papper med alla resultat.

Många har liknande apparater men den här är tydligen crème de la crème…top of the top, best of the best…och kostade ca 300 000 kr. Med andra ord; man får ut väldigt många värden och de ska vara väldigt korrekta. Så där stod jag alltså sen med sanningen i vitögat…

Jag fasade faktiskt för när jag var på Varbergs Kurort för många år sedan gjorde jag en liknande mätning och fick usla värden. Jättehög fettprocent, fast jag inte alls var tjock eller överviktig. Och inte har jag tränat nämnvärt flitigt sedan dess så jag fasade som sagt.

Men det behövde jag inte – jag hade jättebra värden – jiiihooooo! 🙂 Bra vätskenivå, bra muskelmassa, bra fettnivå – ja faktum var att maskinen tyckte att jag borde gå UPP ett halvt kilo fett i vikt! Där är vi dock inte helt överens, jag vill nog snarare gå ner, men visst var det skönt att få svart på vitt att det inte var någon fara på taket.

Svagast var jag i bål och rygg så det ska jag satsa på att träna nu, och så var jag lite starkare i benen samt i vänsterbenet. Jag vet vad det beror på: att jag bär Isac på den sidan. Något jag måste sluta med, inte minst för min rygg…

Det coolaste dock är hur de kommer jobba med den här. Om du kommer och mäter dina värden och sen gör en uppföljning där du förbättrat dig, låt säga 8 ”poäng” – då erbjuder Hotel Skansen dig lika mycket i rabatt på din vistelse!!! Kul och sporrande tyckte jag.

Jag skulle kunna berätta om lunchen och Carita-behandlingen också men nu mååååste jag sova för att orka upp imorgon. Jag har tänkt gå upp superdupertidigt för att hinna allt jag vill göra: träna, spaa, bada…och så väntar ytterligare en behandling innan jag blir skjutsad tillbaka till flygplatsen igen: En helkroppsinpackning som heter ”Perfekt figur”. Passande, eller hur? 😉

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier