Bor du i Stockholm (eller är på väg hit) och är sugen på att koppla av på spa under julhelgerna så har jag de bästa tipsen för dig! Oavsett om du vill ta en paus från julhetsen före jul, eller få lite välförtjänt avkoppling under själva julen. I listan nedan har jag plockat ut 5 olika tips som alla passar just under julen, beroende på vem du är och vad du gillar.

Foto: Yasuragi Hasseludden

BJÄLLERKLANG
Yasuragi Hasseludden har en underbart annorlunda massage som kallas ”Klangmassage”. Här används tibetanska mässingsskålar, så kallade klangskålar, som placeras ut på kroppen. När terapeuten slår på dem fortplantas svängningen in i kroppen så att varendaste cell får en slags inre massage. Magiskt!

JULMEDITATION
På Centralbadet finns en balneologisk behandling som de kallar meditationsbad. I skenet av levande ljus flyter man omkring i en varm pool, medan en terapeut går runt och stilla vaggar deltagarna fram och åter i vattnet. Känslan är ursprunglig, nära och väldigt lugnande. Vattnets rörelse blir som smekningar över huden. Definitivt avstressande!

VINTERRESA
På Sturebadet finns vad som torde vara Stockholms vackraste behandlingsrum; Samezen-kåtan i trä. Här kan man få en fantastisk behandling med samma namn; Samezen, som blir som en sinnlig resa rakt till Lappland och den samiska kulturen. Förvänta dig jojksång, norrsken, björkdofter och bad. Den avslutande massagen med varma lavastenar får dig att flyta bort till en plats som bara ditt inre vet var det ligger!

Foto: Kristofer Scheiderbauer

JULTVAGNING
Blue Hamam Wellness Center är en för många ännu oupptäckt pärla. Här finns ett riktigt turkiskt hamam med äkta marmorhällar och erfaren hamammästare. Badritualen går ut på att man blir skrubbad och tvagad från topp till tå med gethårshandske och lavendeltvålslödder. Lite ovant för en svensk kanske men ack så skönt. Huden blir len som sammet!

NYSTART
Raison d’Etre Spa lockar, inte bara med en ekologisk badupplevelse utan också vackra material, och sitt stora kunnande i hur en spaupplevelse ska vara. Bara vara hör också till deras ledstjärnor inne på det nybyggda spat på Grand Hotel. Menyn är bred och erbjuder bland annat livsstilscoaching med råd om kost och näringslära. Ett passande avslut på ett kanske mindre nyttigt år och en perfekt nystart på nästa!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier