Jag håller på med ett ekologiskt skönhetsjobb, alltså en artikel. Därför är hela bordet (och delar av golvet runt om också faktiskt) täckt av produkter i högar och staplar som ska gås igenom för att hitta de bästa och mest passande.

Eftersom jag ändå sitter och går igenom en rad fina produkter nu så tänkte jag bjuda på små mini-recensioner tills jag är klar. Först ut är Neroli Face Cream från Estelle & Thild, 225 kr/50 ml.

Produkterna är svenska, ECOCERT-certifierade och lanserades för bara några månader sedan. De är framtagna i samarbete med en barnläkare och toxikolog (det finns barnprodukter också). I vuxenserien ingår 19 produkter, uppdelade i två grupper; Ecorganic Skin Care och Ecorganic Body Care.

Känslan:
Mjukt krämig och dryg. Jag tog två pump av ansiktskrämen vilket visade sig vara på tok för mycket, å andra sidan fick hals och nacke sig en välbehövlig insmorning också då :-). Eftersom jag älskar neroli (eteriska oljan av apelsinblom) så föll jag förstås pladask för den lätta doften. Den finns dock som parfymfri också för den som är extra känslig. Krämen gick in skönt trots att jag tagit lite för mycket och hyn känns nu matt men härligt återfuktad. Jag kan inte komma på något alls mer att önska med den, i alla fall inte på ett sådant här snabbtest. Så – slutbetyg: toppenbra!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier