Det som göms i snö kommer fram i tö…Det är inte bara snödropparna som börjar bryta fram nu, annat nytt anas också såhär mitt i snösmältningen… Utanför Göteborg till exempel så öppnade ett helt nytt spa i fredags; Art Garden Spa på konferenshotellet Arken.

De som står bakom konceptet är inga mindre än ägarna till Asia Spa i Varberg, så erfarenhet och god smak finns :-). Deras koncept bygger på en mix av naturen och konsten, samt att de fem elementen går som en röd tråd genom anläggningen. Precis som livet i sig följer en rytm finns här också integrerade tankar om växtligheten och kontrasterna mellan årstiderna, ljus och mörker, värme och kyla ger dig välbefinnande, balans och harmoni.

Utbudet bjuder på upplevelseduschar, bubbelpool och varma samt kalla källor. I bastuoasen kan man prova på allt från het torrbastu med lavendeldoft, naturstensbastu med lugnande kaneldoft till varm ång- och saltbastu med rosendoft. Kallbastun doftar eukalyptus och det finns även två bastur utomhus, också de med doft; tallbarr och björk. För den som vill bada med sin partner kan man välja deras gemensamhetsbastu i anslutning till omklädningsrummen.

Förutom en spännande behandlingsmeny som känns ny och fräsch, kan man förstås även träna på Art Garden Spa, både i deras gym och genom att vara med på något pass. Eller bara vila i någon av deras lounger eller terapirum (ett finns för mörker, ett för ljus).

Jag har inte sett detta spa i färdigt skick, men har ett ganska bra hum. Jag var nämligen på plats under ombyggnationen av de delar som skulle bli spa, gick omkring i byggdammet och tittade på ritningar. Ett och annat råd gav jag också då, som de kanske fått med! Det ska i vilket fall bli spännande att se och testa det, när det nu blir.

3 thoughts on “Art Garden Spa har öppnat!

  1. Idag har jag besökt spa:t, blev positivt överraskad och välbemött. Tog en härlig behandling med massage och fotscrub.

    1. Ja och jag var faktiskt också där för några dagar sedan…ska skriva om det SNART här på bloggen!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier