Gravid? Den här massagen är allt du behöver!

För att beskriva dagens spaaktivitet skulle jag kunna säga…”idag har jag varit på ett AA-möte” eller; ”idag har jag besökt Edens lustgård”. Min kropp befann sig på Lästmakargatan 10, men mina sinnen var någon helt annanstans…

Aromatherapy Associates (AA) är ett engelskt hudvårdsmärke som funnits i över 30 år. När grundarna Geraldine Howard och Sue Beechey började som terapeuter på 70-talet kom de snart i kontakt med aromaterapi. När de såg kundernas förbättringar både på den fysiska och psykiska sidan, beslöt de att starta ett företag för att sprida kunskapen om de essentiella oljornas fördelar till så många som möjligt.

I Sverige är det ännu ett väldigt exklusivt märke som inte syns på ”var och varannan salong”. Desto roligare på ett sätt, men synd på ett annat. De som har agenturen för märket (Garm Nordic) jobbar dock på att få ut det hos fler, och efter att ha testat både produkter och behandlingar så kan jag intyga att kvaliteten är imponerande hög och det bara är en tidsfråga innan det ”boomar”. I alla fall borde det vara det…!

Själv var jag idag på Privatskolan för hudvård och spa i Stockholm, där man också kan ta behandlingar till reducerat pris. Behandlingen jag testade var en underbar gravidmassage; Aromatherapy Associates Mother-to-be-massage. Som betyg på massagen kan jag bara säga att jag själv tänkte; den här önskar jag att jag hade prövat på långt tidigare! En sådan ljuvlig behandling i månaden (ok varannan då om man inte har råd eller i alla fall ett par gånger under hela graviditeten) och alla blivande mammor skulle må som prinsessor…!

Efter att jag fyllt i hur jag kände mig och mina behov för dagen, fick jag börja med att välja doft. (Visst är det trevligt när man som kund får bli involverad i behandlingens utförande? :-)) Vanligtvis finns 12 eteriska oljor att välja på men för gravidvarianten är man begränsad till tre. Det gjorde inget alls, snarare skönt med lite färre val. Och jag hade inte svårt alls att bestämma mig; ros ville jag ha.

När välkomstceremonin med lavendeldoftande rengöring av fötterna var avklarad, var det första momentet en 20-min lång ryggmassage. Positivt var att jag fick välja om jag ville ligga ner på sidan eller sitta upp. Jag valde att sitta mot kortänden av massagebädden och med ett berg av kuddar framför mig kunde jag luta mig fram och slappna av riktigt bra. De mjuka, svepande rörelserna (självklart specialanpassade för gravida) tillsammans med den ljuvliga doften av äkta damaskusros, vaggade snabbt in mig i det där sköna tillståndet som jag ofta kommer i under en spabehandling när min hjärna börjar förmedla bilder…

Ganska osökt rörde det sig denna gång om en lustgårdslik miljö fylld med stora fång rosor. Jag fick också en härlig upplevelse av hur de sammetslena rosenbladen liksom berörde min kropp, smekte den och moderligt och tryggt svepte in mig i avslappning, ro och frid.

I nästa steg fick jag lägga mig på rygg på massagebädden. Min terapeut (lyxigt nog skolans utbildare på märket; duktiga Emma Arnesson) såg till att jag låg skönt med stöd för svanken och med kuddar under benen innan hon bäddade in mig i handdukar. Därefter fortsatte hon med superskön massage av skalpen, akupressur i ansiktet, massage av dekolletage, axlar och armar innan hon avslutade med ben och fötter.

Såhär efteråt har jag mått otroligt bra! Ibland kan jag bli yr, illamående, trött…ja en massage sätter ju igång en hel del. Men idag har jag som sagt bara mått bra. Det jag främst tänkt på är att mina ben, som före kändes som svullna stockar, plötsligt är mjuka och lätta igen! Även ryggen känns mindre stel och framförallt njuter jag av att vara insvept i ett doftmoln av rosor…mmm….ÄKTA rosendoft. Men roligast var kanske ändå att min lilla sparkbebis (som verkligen hållit igång de senaste dagarna) var helt lugn och snäll när ”mamma jobbade” :-). Jag är övertygad om att han njöt lika mycket som jag…!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier