Lång höstpromenad, pojkvännens goda och mustig gryta och soffmys framför brasan – sådana novemberdagar kan jag leva med, trots att vädret är grådaskigt! 🙂

Har dessutom kokat eget ingefärste idag. Det blir så gott! Och så är det enkelt. Så här gör man:
Ta några centimeter färsk ingefära och skär upp i mindre bitar (jag brukar också skära bort lite av skalet).
Låt det koka i en liten vattenfylld kastrull (har ingen aning om hur mycket vatten jag tar men kanske 1- 1,5 liter) i 30-40 minuter.
Klart!
När vattnet har svalnat kan man hälla upp det i en kanna och förvara i kylen.
Ingefärsdrycken är värmande och frisk. Fler fördelar som brukar tillskrivas ingefära är att roten verkar slemlösande, matsmältningsfrämjande, cirkulationsstimulerande samt att den motverkar förstoppning och gasbildning. Den ska även sätta fart på restprodukter och toxiner vilket ökar det generella välmåendet och stärker immunförsvaret.
Bara att koka på alltså!