Idag började jag min morgon riktigt ”piggt”; nämligen med att ligga på vassa piggar på den spikmatta som jag införskaffade på hälsomässan i fredags. Nybörjarovan som jag är fick jag lägga en handduk emellan rygg och matta för att klara av det, men när jag hittat det rätta trycket så var det riktigt skönt!

Mattans effekt ska bland annat vara att den ökar blodcirkulationen, minskar smärttillstånd, gör det lättare att slappna av, att sova samt lindrar träningsvärk. Jag låg kanske en kvart- tjugo minuter tills det spridit sig en värmande skön känsla i hela ryggen, sen flyttade jag den ner till sätet och testade en stund där. Känns som en enkel och smart produkt som jag absolut kommer att ha mycket glädje av, och jag ska återkomma längre fram med hur det känns efter en tids användning.

Efter frukost ska jag erkänna att jag inte kunde hålla mig borta från mässan utan åkte ut igen…! Dels var det ett föredrag om Tankens kraft som lockade, dels var jag väldigt nyfiken på en stol som var framtagen för att underlätta en korrekt ställning i rygg och höfter. Som skribent sitter jag ju många timmar framför datorn och den stol jag har nu är visserligen en bra kvalitetsstol, men jag känner mig ändå sugen på att testa en ny.

Back Apps coola modell har en kula undertill som gör stolen rörlig i alla led vilket tränar ryggen medan man sitter och jobbar.

Precis som jag förespråkar hur viktigt det är att alla livets beståndsdelar är i balans för att man ska må bra, insåg jag nämligen hur viktigt det även är att man inte bara tränar och behandlar musklerna med välgörande och uppmjukande behandlingar – det hjälper ju inte på lång sikt om jag sedan går tillbaka till en veckas mastodontpass med felaktig arbetsställning.

Sallis sköna stol är utformad som en sadel som hjälper till att sitta med en hållning som är bra för höft och ryggkotor.

Inne nu i ergonomivärlden verkar var ryggstödslösa stolar, gärna med svikt och rörelse som stärker upp bål och ländrygg, precis som på gymmen alltså med pass i pilates och core och övningar med boll.

Dessutom verkar det vettigt att räta ut rygg, höft och ben till en friare ställning som underlättar både cirkulation, andning, matsmältning och så vidare. När jag sitter på den jag har nu så blir det lätt att jag korsar benen vilket ju bara stryper blodtillförseln ännu mer (hua vilka celluliter jag lär få om jag fortsätter såhär…!) men på båda de modeller jag tittade på idag på mässan kan man inte göra det. Det går bara inte.

Jag ska fundera lite till på vilken slags stol jag ska ha, om det ska vara Back App eller Salli. Eller något annat.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier