Nimues nya serum, inbakade i en gourmetkur för torr och trött vinterhy

IMG_20151202_095620
På plats hos Nina Nilsdotter och redo att sjunka ner i avslappningens rike 🙂

Nyligen var jag på ansiktsbehandling. Inget konstigt med det, det gör ju de flesta av oss ”hudfreaks” titt som tätt. Ändå är det stor skillnad på olika behandlingar, både hur de utförs, ger för effekt och upplevs.

Strax före besöket hos hudterapeuten (som jag återkommer till) var jag på en tillställning där en kvinna ville be om råd inför den ansiktsbehandling hon bokat. Tankarna gällde allt från pris, själva inriktningen, hur hon skulle veta att terapeuten var bra och så vidare. Priset var bra men hon visste ingenting om terapeuten- och hon önskade få en skön stund. Skulle hon få det?

Visst kan jag också falla för ett bra pris om det är något särskilt jag vill ha utfört, men generellt skulle jag inte gå någonstans utan en referens i någon form. Och för att bli nöjd vill jag att terapeuten strävar efter en helhet, för även om huvudsyftet kan vara en viss peeling, att fräscha upp huden, jobba på pigmentfläckar, extrahera eller vad det nu kan vara så vill jag också få en stunds njutning och avkoppling – precis som kvinnan jag pratade med på festen.

Det har hänt åtskilliga gånger att terapeuten ”slafsat på” krämer och masker vilket verkligen inte känns kul. Då kan man inte vara särskilt intresserad av att utföra sitt jobb på bästa sätt. Inte heller att göra kunden nöjd, när man känner att allt utförs med den där lite hårdhänta stilen (om ni varit med om det så vet ni vad jag menar).

pre & post tube

Nåja, nu till saken. När jag klev in på Nina Nilsdotter Hud- och kroppsterapi ett par våningar upp i ett av husen precis vid Hötorget i Stockholm visste jag sedan tidigare att jag var i goda händer. Nina arbetar med främst med Nimue och PH Formula, två effektiva cosmeceutical-märken, som hon sett till att bli überproffs på.

Denna gång var det en ny produkt som inlett initiativet till behandlingen; Nimues Pre & Post Serum. Även om serumet kan användas som det är för att förbättra och reparera huden samt minska torrhetstecken av olika slag – så är huvudsyftet att förbättra effektiviteten av en Nimue-ansiktsbehandling.

Steg ett bestod i att rengöra huden med Cleansing Gel lite (Nimues sköna rengöringsgel med lactocomplex för känslig hy) och conditioner (som en toner, avfettar och gör huden klar och fräsch tack vare ett 7-procentigt trippelt AHA complex, petit grain och tea tree).

IMG_20151202_103432

I nästa steg använde Nina en av mina favoritprodukter i Nimue-serien; Exfoliating enzyme som bland annat innehåller papaya, ananas och apelsinolja. Jag har tidigare sagt att den luktar våt hund (men konstigt nog aldrig hos Nina, det är magi det där, fattar inte hur hon gör det…) dock gör den underverk för hyn.

Förutom den omedelbara effekten av att man känner sig slät och fräsch, ökar produkten verkligen lystern på sikt. Använder man den här varje vecka ser man snart synbar skillnad, samtidigt som den minskar risken att man får utbrott/utslag eftersom den motverkar att huden ”kloggar igen”.

Jag ville verkligen ha en lugnande ansiktsbehandling vilket Nina självklart lyssnade på. Ändå använde hon, vilket hon betryggade mig med var helt okej, produkten Bio active complex som innehåller ett 15-procentigt trippelt AHA complex. Denna penslades på huden alltmedan Nina frågade om jag kände att det pirrade eller gav en tinglande känsla, och neutraliserades sedan efter en liten stund.

När huden var torr gav hon mig en spegel och bad mig känna på huden. Det var ju nästan löjligt vilken skillnad jag upplevde; ytan hade blivit sammetslen! Och det är det som är så bra med Nina, hon kan varje produkt i detalj och vet vad som passar varje hudtyp! Och inte kände jag vare sig irritation eller såg röd ut alls.

TDS stapel_low

Nästa punkt i denna gourmetkur för min hy bestod i Nimues nya TDS-ampull mot pigmentering.

TDS står för transdermalt serum och Nimue har utvecklat fyra olika för olika behov/hudtillstånd; miljöskador, hyperpigmentering, problemhy samt interaktiv hy vilket innebär att den jobbar både anti-aging samt rekommenderas för stressad och torr hy.

Det sjätte steget var det allra mest njutbara; en lååång skön ansiktsmassage 🙂 . Här tror jag att Nina använde en typ av massagekräm innehållande geranium, lavendel och rosmarin. Den doftade gott och gav en skön känsla på huden, men framförallt var det grymt avkopplande att bara ligga där och ta emot den härliga massagen som inte bara inkluderade ansiktets alla delar utan även mina spända axlar.

Jag kan avslöja att jag hörde mig själv snarka till faktiskt, fniss! Oj vad jag tror på ansiktsmassage som skönhetskur också som komplement till fina produkter! Till exempel minskar det svullnader och får fart på mikrocirkulationen i huden som ger frisk färg och fastare drag.

IMG_20151202_110627
Jag med algmask!

Som grädde på moset fick jag ännu en ampull efter detta; TDS interactive, den jag beskrev här ovan som Nina berättade var bra för att reparera, lugna, reducera linjer och rynkor och öka det allmänna välmåendet i huden. Ovanpå detta la Nina sedan en svalkande algmask med sjögräs och grönt te. Den var rolig för den stelnade och kunde sedan dras av i ett enda stycke!

Nu hade vi börjat närma oss avslutningen på den här godsakssymfonin och det var dags att boosta huden med hyaluronsyra för att stärka, skydda och återfukta. På det fick jag lite eftervård i form av produkten After care hydrator (återuppbyggande och antiinflammatorisk), samt Element Barrier, en skyddande klimatcreme som Nina beskrev som en ”pälsmössa för ansiktet” 🙂 .

Jag behövde inte ens gå därifrån med det vanligt klassiska oljeglansiga ansiktet som man känner sig så obekväm med efter en aldrig så bra ansiktsbehandling; nej då, Nina valde vant ut rätt färg på en CC-kräm och strök snabbt ut en klick som fullkomligt smalt in i huden och gav en osynlig make up-effekt!

IMG_20151202_111551
Tack Nina för en skön – och välbehövlig – stund!

Att gå direkt till Kungshallen efteråt för en sushilunch-date med mannen var inga som helst problem – jag kände mig superfräsch! För att inte tala om hur avkopplad jag kände mig hela dagen. Högsta betyg till denna superkur. Så om du känner att huden behöver livas upp och du själv behöver en skön stund; boka! Om hon har några lediga tider vill säga 🙂 .

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier