Nyöppnat: Frösö Park Spa, inspirerat av Jämtland

frosopark_vy_low

Gläntan, Dimman och Röken är några av upplevelserna på nyöppnade Frösö Park Spa i Östersund. Den 1200 kvadratmeter stora spaanläggningen har hämtat inspirerat från Jämtlands storslagna natur. Här finns bland annat inne- och utepool med vatten från Storsjön, utsikt över fjällvärlden, bubbelfotbad och rökbastu.

FrosoSpaEarlyEdits009_low

– Med kontraster såsom värme och kyla, sol och snöstorm kommer våra gäster, liksom dåtidens luftgäster, att både prövas och förföras. Bara Gläntan, som är första rummet och starten på den unika spa-ritualen, är värt ett besök, säger Anneli Helmersson, spa-ansvarig Frösö Park Spa.

Frösö Park Spa består av tretton upplevelser och förnimmelser av Jämtland. Exempel är Gläntan, Dimman, Grytorna, Grottan, Tjärnen, Sjön och Luften.

De kommer kontinuerligt att ges olika nya innehåll, både fysiska och i form av filmer, bilder och ljud. Allt kommer att kunna associeras till naturen, de lokala hälsotraditioner och årstiderna. Frösö Park Spa blir på så sätt något som förändras över tid, precis som naturen.

FrosoSpaEarlyEdits001_low

Frösö Park Spa erbjuder, förutom traditionella behandlingar, en egen spa-ritual och tre signaturbehandlingar; Åkarbrasan som får fart på kroppen, Fjällvidderna som renar kroppen och Skogsturen som är rogivande.

– Det känns fantastiskt att vi nu kan erbjuda något alldeles extra till våra konferens-, hotell- och dagsgäster. Frösö Park Spa blir hjärtat i vår anläggning på riktigt, här kan man både höja och sänka pulsen, säger Björn Hemmingsson, vd Quality Hotel Frösö Park.

En av Sveriges främsta arkitekter, Thomas Sandell, har tillsammans med lokala hantverkare,  såsom Wikners i Persåsen och Frösö Handtryck, inrett spat i trä, tyg och sten – allt inspirerat av Jämtland.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier