I veckan var jag hos hudterapeut Nina Nilsdotter på Kungsgatan i Stockholm. Precis vid Hötorget har hon en egen lokal ett par trappor upp i ett av de maffiga affärshusen där. Syftet var att testa en Nimue-ansiktsbehandling, som en uppföljning och grädde på moset efter mitt stora produkttest.

Nina Nilsdotter visade sig vara en mycket erfaren och kunnig terapeut med stor kärlek för Nimue och företagets filosofi. Rätt så, jag tycker det är sunt när man känner att man kan stå för och brinner för märket man använder. Då tror jag man främjar de positiva processerna och överför sin egen glada känsla och goda energi i sitt arbete. Samma sak som när jag för många år sedan bestämde mig för att skriva om sådant som intresserade mig själv för att jag hoppas att det ska märkas i det jag skriver…!

I alla fall. Precis som alla riktigt proffsiga och erfarna hudterapeuter kunde inte Nina säga på förhand exakt vad hon skulle göra utan skräddarsydde behandlingen allteftersom. Hur huden reagerade och kändes fick avgöra nästa steg, liksom mina egna synpunkter. Plus för hennes förmåga att mixa egen kunskap med lyhördhet för kundens önskemål!

Här är vad min Nimuebehandling innehöll, som Nina klassar som föryngrande och revitaliserande:

Steg ett var förstås rengöring med produkten Cleansing gel som jag också har hemma. Riktigt skön och med lång massage blev huden djupt rengjord. En sak som är lätt att tro när man har stora porer är att man har oren hy. Detta är ju ärftligt och handlar alltså om generna, men man kan förbättra intrycket genom att använda AHA. Porerna drar ihop sig och blir mindre synliga. Rengöringsgelén innehåller 1,4 procent av Nimues trippel aha complex som förbereder huden och optimerar pH-värdet.

Steg två är Nimues Conditioner som jag också har hemma. Ett par rejäla sprut på en bit gasväv och det blir som en miniexfoliering, både tack vare gasväven men också för att den innehåller hela 7 procent trippel aha complex. Denna toner är avfettande och verkar anti-inflammatoriskt vilket också är en bra räddning berättade Nina om man inte kan hålla fingrarna borta i badrummet utan klämmer pormaskar (trots att man vet att man inte borde…!).

Steg tre; Enzyme peel. En exfolierande produkt som ger fint resultat utan att överstimmulera huden. I behandling drar Nina ut detta steg till hela 8 minuter, medan man hemma kanske nöjer sig med 4-5 minuter (först ska den ligga på torr hud i ett par minuter, sedan fuktar man fingrarna och masserar produkten i ett par minuter till).

I nästa steg la Nina på Nimues Bio Active Complex som ska verka föryngrande och förnyande på huden. Denna kombination av AHA syror – med både glykol-, citrus- och mjölksyra – ger både en finare struktur och högre fukthalt i huden. Efteråt har huden också fått ökad lyster och mer elasticitet. Dessutom bleker den pigmenteringar. Komplexet sticker lite på huden och jag fick hela tiden ange ungefär hur mycket, för mig var det ingen fara utan klingande ganska snart av. Efter ett par minuter neutraliserade Nina processen med Nimue Neutralizer.

Sedan var det dags för Nimue Alpha Lipoic Activator, en antioxidant som arbetar föryngrande på flera plan genom att motverka de skadliga effekterna av stress, sol och föroreningar. Trött hy får en revitalisering och ny elasticitet plus att produkten ökar mikrocirkulationen och cellförnyelsen. Gissar att effekten blir ännu bättre med daglig användning.

Efter en skön massage som verkligen var ljuvlig (älskar ju all form av massage, ansiktsmassage känns som hudföryngring bara det i sig..cellerna jublar över ompysslingen!) fick jag Rejuvenating Mask som både återfuktar och ger en ljusare, mjukare och klarare hud.

Innan jag lämnade Ninas vård för att möta storstadsbruset och vårsolen igen fick jag ett välbehövligt skyddslager av After Care Hydrator (fukt, skydd och med en lugnande och kylande effekt), Sun C 40 (en solskyddskräm med spf 40) samt Treatment Foundation nr 3 som gjorde att jag fick en jämn fin hudton och kände mig fräsch när jag gick därifrån.

Supertack för en toppenstund som gav min hy en riktig superboost i rätt riktning!!!

3 thoughts on “NNN – Nimue hos Nina Nilsdotter!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier