Nimue – hudteknik när den är som bäst

Inte bara verksamt, också snyggt på badrumshyllan…

När jag testar gör jag det ordentligt. Därför kan det ta lite tid ibland. För drygt två månader sedan fick jag möjlighet att pröva ett helt hudvårdskit från det sydafrikanska märket Nimue. Jag kände då endast till det som flyktigast, självklart till namn men upplevelsemässigt bara från någon enstaka behandling – jag hade aldrig ägt en produkt och använt hemma, så denna testtid har verkligen varit lärorik!

Det är ju inte så ofta man får denna chans, att pröva effekten av såväl rengöring och vård samt korrigerande produkter, vilket förstås är synd, för det är först då man verkligen kan se resultatet av en hudvårdsserie.

Nimues produkter är cosmeceuticals, medicinsk hudvård. Det betyder att de lever i gränslandet mellan kosmetiska skönhetsprodukter men med effektiviteten hos en medicin skulle man kunna säga. Har man ett hudtillstånd som behöver behandlas är det denna typ av hudvård man ska vända sig till för att verkligen få resultat, och – kan jag nu säga efter hela nio veckors testande – då är Nimue ett ypperligt alternativ.

Jag är inget ingrediensproffs även om jag har ett hyfsat ”hum”. Men krämnörd som man är studerar jag alltid inci-listan :-). Det fanns ett par namn jag höjde ögonbrynen för i de Nimue-produkter jag har testat. Ett par exempel är Disodium Laureth Sulfosuccinate och Phenoxyethanol (Cleansing Gel, Conditioner), PEG-40 (Conditioner), Polyquaternium-10 (Exfoliating Enzyme), PPG-…(Multirejuvenating Serum). Det som kan vara mindre bra är dels miljöaspekten – att de inte är biologiskt nedbrytbara – , dels att de kan vara hudretande, utvinnas ur tveksamma råvaror eller göra huden mer genomsläpplig för skadliga ämnen. Men, det är inte värre än någon annanstans och Nimues produkter innehåller mycket bra också. Det här märket påstår sig heller inte vara helt naturligt eller ekologiskt. Och jag har inte fått några negativa reaktioner som jag märkt av i vilket fall.

Det intressanta är vad produkterna gör, och hur fin hyn blir. Hemligheten bakom behandlingsresultaten är koncentrationen och kombinationen samt de rätta styrkorna av Alpha Hydroxy syror och A-vitamin samt anti-oxidanter som Alpha Lipoic syra, C- och E-vitamin-estrar.

Många märken ger en behaglig upplevelse; formulan kan vara sidenlen, doften himmelsk och de negativa effekterna uteblir (reaktioner etc). Det kan säkert vara gott nog för många men för den hy som kräver lite mer är Nimue perfekt. Jag gick från glåmig och igentäppt till klar och ren!

Jag vet att många vill se före- och efterbilder man jag lyckas aldrig ta dem så att förändringen syns bra, så ni får ta mig på mitt ord! Jag har verkligen sett positiva resultat och i nästa inlägg berättar jag om varje produkt som jag testat, totalt 12 stycken!

One thought on “Nimue – hudteknik när den är som bäst

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier