Idag är det dags! Jag ska åka på spa på riktigt! Ni som läser bloggen regelbundet minns kanske mitt inlägg från den 8 juli; Mitt nya Spabeslut, där jag berättade att jag vill leva som jag lär och därför bokat in mig på en veckas ”hard core-spa”.

Med hard core spa menar jag att det är fritt från lull-lull. Jag åker inte för att imponeras av häftig design, behandlingar med poetiska namn eller njutning för stunden. Nej, jag åker för att undersöka den verkliga effekten på sikt.

Det spa jag valt för vistelsen med denna djupgående studie som syfte är Fra Mare spa i Estland. Jag tror det är perfekt. Det är ett mellanklass hotell med thalassoinriktning vilket betyder att det ligger precis vid havet. Platsen är kurorten Haapsalu (som för övrigt firar 730-års jubileum i år!) där man behandlat med den lokala leran sedan 1825, då det första hälsohemmet öppnade med just gyttjebad på menyn. Jag litar på att man där vet att nå resultat åt sina gäster.

Jag ska träna, äta så bra det går, ta thalassobehandlingar, vara ute så mycket vädret tillåter och vila. Och ni kommer kunna följa allt här på bloggen! Så, har spa någon effekt på riktigt? Snart har vi svaret.

Om cirka tre timmar lämnar Tallink Siljas fartyg Victoria Stockholms hamn med sikte på Tallinn. Därifrån kör vi den 10 mil långa sträckan till Haapsalu och Fra Mare (bör inte ta mer än ca 1,5 timme). Bilen har vi med, fullpackad med träningskläder, badkläder och kamerautrustning. Jag ser verkligen fram emot det här!

One thought on “Spa på riktigt!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier