Spa och träning i två plan ombord på nya Allure of the Seas

Det är med blandade känslor jag är hemma igen. Visst var det sorgligt att lämna Karibien och det underbara väder vi haft sådan tur med (sol och cirka 28 grader varmt…) men väl hemma är det också skönt att allt gått så bra med resandet och Isac, och så är ju december ofta en enda lång kavalkad av julmys och sociala trevliga aktiviteter man inte vill missa! 🙂

Eftersom jag inte hade tid att skriva särskilt mycket ombord vill jag återknyta till ett par upplevelser jag hade på spa och skönhetsfronten innan vi blickar framåt. Till exempel berätta lite om Royal Caribbeans splittnya fartyg Allure of the Seas som vi var inbjudna att se före alla andra. Det var alltså en invigningskryss vi var med på där vistelsen gick ut på att under några dagar se och uppleva fartygets alla faciliteter – vilka är imponerande många!

Om jag koncentrerar mig på spa och hälsa så har de en stor yta i två våningar ombord som går under namnet Vitality at Sea Spa & Fitness Center. Jag har i ett tidigare inlägg från 28 november 2009 berättat om de spaciösa, öppna ytorna i sobra färger och små öar med växter, zenlika stensamlingar och bamburör.

Nära entrén hittar man Vitality café där man kan ta sig ett nyttigt snack (ingår) före träningspasset eller spabehandlingen och drycker som smoothies och juicer (kostar extra). I lobby-området finns också en Elemis-shop som på Allure utvidgats till att även innehålla New York-märket Bliss plus en hår- och nagelsalong. Nytt på Allure är också två ”men caves” där män enkelt kan kliva in för en proffsrakning, ansiktsbehandling eller annan quick fix-kur.

När man nått receptionen kan man antingen ta till vänster för att komma till gymmet eller till höger för att nå spaavdelningen. För den som gillar att träna finns en hel del att välja på från en välutrustad styrketräningsdel till stepmasters, cyklar, löpband och så vidare samt en kinesisvägg och pilatesbollar. Den som vill träna i grupp kan välja på pilates, yoga, stretching och kettleballs för att bara nämna några exempel. Allure of the Seas gym till havs är klart större än det gym jag brukar träna på här hemma i alla fall! Men så är det ju också världens största kryssningsfartyg.

En trappa ned finns omklädningsrum och det som kallas ”thermal suite”; en avgiftsbelagd bastudel med torra och ångande varianter samt två duschar av typen ”tropical showers”. Kanske är det väntrummet som andas mest spa med sitt välfejkade körsbärsträd i mitten, vilstolar i cirkel omkring och en tebar där man förser sig själv.

Trots att fartygens spa i 9 fall av 10 drivs av samma företag (Steiner) ser menyerna inte alltid likadana ut. Även inom samma rederi erbjuds inte alltid samma behandlingar, vilket jag bara tycker är bra. På menyn hos Allure hittade jag till exempel Bliss Fatgirlslim samt en som jag i alla fall inte lagt märke till förut, nämligen Elemis Body Sculpting Cellulite och Colon Therapy. Jag bestämde mig för att testa den senare vilket jag skriver om i nästa inlägg!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier