Trendrapport från USA

I förrgår tog vi en tur i hotellområdet i Fort Lauderdale där vi bodde innan vi klev ombord på Allure of the Seas. Vi hittade snart till ett shoppingområde och jag höll förstås ögonen öppna efter spa-, hälso- och skönhetsinstitut för att snappa upp vad som är inne här i USA för tillfället.

För det första; för att ha varit ett relativt litet shoppingområde så tyckte jag att det var anmärkningsvärt att det fanns både en hälsobutik, en pilatesstudio, en nagelsalong och ett spaliknande massageställe! Dessutom hade glasscaféet en egen mjukglass som hade extremt lågt kalori och kolhydratinnehåll. Ja, USA är verkligen kontrasternas land: samtidigt som väldigt många är väldigt feta finns detta extrema hälsotänk och strävande efter en slank och vacker kropp…

Intressant och utmärkande tyckte jag också det var att pilatesstudion var mer som ett helt hälsocenter. På dörren stod det ”weightloss och lifestyle”. Hemma har vi inte kommit lika långt i helhetslösningar, där hade pilatessudion varit just en pilatesstudio. Punkt. Här kan man få hjälp med sin livsstil där pilates ingår som träning men de också tillhandahåller kunskap om diet, livsstil och så vidare. En av träningsformerna, förutom pilates, var Cardio Ballet Barre som tydligen ska vara det senaste och hetaste. Balletträning utmed en stång fast den är anpassad till att bli ett pulsökande konditionspass.

På denna pilatesstudio hade de också en behandling som är vanlig ombord på kryssningsfartygen, nämligen Ionithermie. Det är en elektrisk stimulering av muskler och fettceller som görs tillsammans med alginpackningar. Väldigt effektivt. Jag har testat och det ger verkligen resultat (även om det förmodligen är mest vatten som drivs ut till en början).

I alla fall så har jag alltid trott att kryssningsfartygen är extra dyra på denna; 159 USD för en session på 50 minuter – men inte! På pilatesstudion tog de 150 USD, alltså mer eller mindre detsamma. Intressant tyckte jag, och ganska skönt att se. Alltså kan man lugnt göra den ombord utan att behöva oro sig för att bli ”skinnad”. Det enda man blir av med är ett onödigt runt midjemått! 🙂

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier