En bra hjälp på vägen för att må bra och behålla hälsan, är att dela upp vardagen i olika tårtbitar. Allt handlar nämligen som bekant om balans.

Som nu till exempel; jag har kommit hem från min Karibienresa (där jag visserligen gjorde research, men också kom ner i varv och verkligen kopplade av tack vare miljöombytet) och kommit igång med att träna, men känner mig stel både efter flygresan hem och mina idoga Wii-pass (imorse körde jag bara yogaövningar i en knapp halvtimme före frukost). Träning får i och för sig igång blodgenomströmningen men kan också göra musklerna stela.

För att motverka det är det viktigt att stretcha efter träning, jag har faktiskt fått rådet att göra det lika länge som jag styrketränar. Men hur noga jag än försöker vara, verkar mina muskler ändå behöva mer uppmjukning. Och det är nu spasuget sätter in…

För även om sinnet är rofyllt kan musklerna vara spända, och även om man rör på sig kan man behöva komplettera med andra delar, som nu till exempel när jag känner mig i starkt behov av både massage, bastu och varma bad.

Lutar åt att jag lägger mig på spikmattan direkt, gör lite badrumsövningar ikväll och bokar en massage imorgon!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier