Nästan som i Alpina VM

Känns nästan som om JAG var med i Alpina VM igår. Jag stod på Wii-brädan tills klockan var närmare midnatt, och orsaken var att ytterligare ett skidåkningsspel hade blivit tillgängligt :-).

Jag inser att jag kanske inte förklarat tillräckligt hur Wii Fit fungerar, vilket säkert kan behövas, särskilt för den som aldrig provat. Träningsspelet, som man alltså kör på tv:n, är uppdelat i en rad olika kategorier; Yoga, Styrka, Aerobics, Balans…(har jag glömt något?). I början är bara några få övningar tillgängliga i varje kategori; till exempel ett par stretch på yoga, en rockringsövning, en basic step up mm på aerobics osv. Men ju mer man tränar ju fler spel blir tillgängliga, och alla övar upp någon väsentlig del för kroppen.

Precis som jag var inne på i gårdagens inlägg handlar allt om helhet. Så är även Wii Fit uppbyggt; yoga gör kroppen smidigare (och tränar även balans, hållning och ger viss styrka), Aerobics tränar konditionen, balansövningarna tränar båda reaktion och balans. Visserligen säger inte spelet åt en att träna lite av varje, det får man hålla reda på själv, men den föreslår kombinationer av olika övningar.

Förutom det vanliga slalomspelet där man genom att luta sig på brädan åker slalom mellan olika portar (farten kan också justeras beroende på om man lutar sig bakåt eller framåt) så fick jag igår möjlighet att åka snowboard också. Det var grymt svårt! Wii-brådan flyttas så att den blir som en långsmal bräda istället med kroppens ena sida mot tv:n. Sen ”åker” man mellan portarna genom att luta sig med kroppen. Det intressanta var att jag var urkass när jag hade vänster sida framåt men så när jag bytte och testade med högra sidan framåt så slog jag mitt personliga rekord direkt!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier