Baltic Beach Spas knep; ständig förnyelse

_MG_8251_1
Mina underbara värdinnor Inna Milovanova och Liga Kaviere.

När jag var på Baltic Beach Hotel fick jag en exklusiv rundvisning av assisterande spamanagern Liga Kaviere. Vid rundvisningen fick jag också träffa deras karismatiska spachef, Inna Milovanova. Hon har startat upp hela avdelningen och sprutar fortfarande ur sig nyheter och idéer om hur de ständigt ska förnya sitt utbud så att gästerna vill fortsätta att komma tillbaka och ändå får en ny upplevelse.

_MG_8248_1
Den tjusiga receptionen.

Vi slog oss ner ett tag i de maffiga fåtöljerna för en kort pratstund, jag blev också erbjuden en underbar spadrink kallas ”Young Elixir” med äpple, selleri och kiwi som var otroligt fräsch och välsmakande! Drycken ska innehålla 22 mineraler helt naturligt liksom klorofyll och järn.

Totalt har Baltic Beach Hotel runt 400 olika behandlingar! Så på min fråga vad som är mest populärt log hon bara milt åt mig och svarade att det är svårt att svara på.

En bra kombination i Innas eget tycke är att börja morgonen med en promenad på stranden för att fylla lungorna ordentligt med syre och få fysisk aktivitet (och har man inte hunnit med det kan man ta en oxygen-cocktail nere i The Garden där de mixar juicedrinkar med rent syre för en uppiggande effekt till gästerna!).

IMG_20150708_103020
Jag med klorofylldrink.

Jag omformulerar mig och frågar istället; vad som är viktigast att satsa på vid ett besök hos dem när de har så många behandlingar? ”Viktigast?” Inna ler återigen åt min fråga. ”Kan du säga vad som är viktigast i din organism, din hand eller fot?” Det är kombinationen menar istället Inna, helheten.

– Eftersom vi har en havsvattenpool säger vi åt gästerna att här kan de simma i Östersjön 360 dagar om året och att vattnet alltid är 30 grader varmt, säger Inna med sin lysande blick som gör att jag förstår att hon är bra på att entusiasmera alla hon möter.

_MG_8254_1

Hela spaavdelningen är på 5000 kvm med spa, gym och behandlingsavdelningen (som är enorm). De har sjukgymnaster, läkare, de erbjuder träning på land och i vatten (snart börjar de med aquabikes, cykling i pool som ska ge ypperlig träning och anti-cellulit-effekt). En annan lite annorlunda ”träning” är face fitness som ska ge ansiktsmusklerna ett naturligt lyft. De ska också bygga en grottliknande floating-pool med salt från Döda havet.

Massager finns det 30 varianter av på Baltic Beach Hotel, en som Inna talar särskilt varmt om är deras undervattensmassage (hydrotherapy massage) som hon tycker är särskilt verksam i kombination med charco-dusch för den som vill tona och slimma kroppen. Medicinska bad har de också ett 30-tal varianter av, bland annat ett med rött vin.

_MG_8260_1
Olika sorters lera.

Gyttjeterapi är en lokal specialitet, i alla fall om man väljer leran från nationalparken Kemeri. På Baltic Beach använder de även lera från Ischia i Italien, Saki i Ukraina, den lettiska sjön Sapro samt Döda havet. Syftet kan vara att läka olika hudproblem, att det är väldigt avkopplande med mera.

I augusti fyller Baltic Beach Hotel 11 år. Vissa kunder kommer fortfarande upp till 6 gånger per år.

– De är fortfarande intresserade av att komma igen och igen för att vi är i ständig förnyelse och allt vi gör kan kombineras på olika sätt så att upplevelsen blir ny, förklarar Inna. Det blir som resor, fortsätter hon, Travel To Turkey, Travel to Italy, Travel to India… Gästen stannar på Baltic Beach men reser runt världen tack vare att terapeuterna förmedlar upplevelser från Turkiet, Japan, Egypten och så vidare.

2 thoughts on “Baltic Beach Spas knep; ständig förnyelse

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier