Vissa delar av världen står still, andra gör positiva kliv framåt…

”Jag ställer mig på perrongen utomhus så får jag lite frisk luft” tänker man. Och möter ett moln av stinkande cigarettrök. Rökarna lägger fullständigt beslag på alla tågperronger, den friskaste luft som går att få är inomhus.

Jag sitter på tåget till Göteborg och har tack och lov blivit lika glatt överraskad över flera saker som jag tycker det är sorgligt att folk driver sig själva till en snabbare död ett upplyst år som 2009.

1, Numera ingår frukost i första klass, behövs alltså inte köpas till. Hejja. Hungrig är man ju när man gått upp kl 6 på morgonen och allt som eliminerar anledningar att behöva vingla omkring (och aktivera det ofrånkomliga illamåendet på X2000) är bra. Mycket bra :-).

2, Tidningen Kupé har fått ett nytt fräscht utseende. Nu är den både läsvärd och ”tittvärd”. Ett riktigt lyft.

3, Jag blir alltid på bra humör när det skrivs om hälsofrågor och idag skrev SvD om flera spännande hälsorelaterade teman. Till exempel om den underbara historien om Gulli Johansson, kvinnan som var dödsjuk men som slutade ta sina epilepsimediciner och fick livet åter. Men också om det ädre paret som finner djup samvaro genom att utöva ögonmeditation.

Det där med ögonmeditation kanske vore något för alla spa att ta efter. Sätt paren som kommer för duobehandlingar ensamma i ett rum på varsin kudde och säg åt dem att bara sitta stilla, inte prata och se varandra i ögonen i en halvtimme. Snacka om kostnadseffektivt! Och enligt min mening förmodligen också bra mycket mer givande än allt duobehandlingsdravel man hittar på spamenyerna runt om i landet.

Det här med duo- eller parbehandlingar är för mig en gåta. Tydligen är det väldigt populärt men jag har hittills inte stött på någon som varit bra eller vettigt upplagd. Det bästa jag testat var att hyra en spasvit (ett behandlingsrum, inte ett hotellrum) utan terapeut där jag och sambon fick nyttja faciliteterna själva i ett par timmar. Men att bli nedstoppad i ett bad och titta på när partnern får massage på bordet bredvid har jag aldrig fattat vitsen med.

En knapp timme kvar innan jag är framme i Göteborg där jag ska spendera dagen med spännande spamöten och förhoppningsvis givande samtal! Ska bli kul!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier