Värre än värst! Kris i kubik! Vågen hotar med att sprängas och kläderna spänner. En liten ”bulle på magen” och ”en liten extra kaka” har pågått alltför länge så nu är bullen stor och kakorna som den rymmer många! Imorse tog jag till och med fram måttbandet och fick en smärre chock. Även om jag lägger fåfängan åt sidan så finns liksom inga ursäkter längre.

Tänker på mitt reportage som är ute nu i Amelia Kropp & Skönhet. Det jag skriver om där var för snart ett halvår sedan (= att jag först hade gått på Atkins och lyckats gå ner lite i vikt och sen genomförde en lyckad veckokryssning i hälsans tecken då jag – som första kvinna i världshistorien? – lyckades gå ner ännu mer i vikt) och jag är tyvärr inte längre i närheten av vare sig form, mått eller den kämpatåga jag hade då.

Tid för ändring. Den annalkande våren och alla (galningar) som satt avklädda i bikini nere vid Karlbergs slott när jag ångade förbi i helgen påminde mig om att snart är det dags att skala av skylande lager kläder. Den klassiska beach-ångesten har med andra ord gjort sitt inträde. Men kanske ännu viktigare, dags att dra åt svångremmen även av hälsoskäl. Att åtgärda ett litet problem är dessutom lättare än att vänta tills problemet (dvs. midjemåttet) växt sig ännu större.

Med en rad ”bokstavsdieter” surrandes i huvudet, aktuella debatter om tillsatser, ren mat, ekologiska råvaror, faran med svältkurer, detoxdeviser, nya och gamla fettrön, vikten av att tänka på sina kärl & kolesterolhalter m.m., så kan det förstås vara lätt att bli förvirrad och undra vilken teknik man egentligen ska anamma.

Någonstans tror jag inte man ska komplicera saker. Att förbränna mer än man stoppar i sig, röra på sig och äta sunt, och se till att det man stoppar i sig inte bara ger energi utan näring, protein, mineraler, vitaminer och annat viktigt – är förmodligen en bra grund. Att maten är nyttig och god lär ju inte heller skada.

För att göra det hela lite roligare tänkte jag ändå skruva till mina kommande nyttiga veckor lite. Min idé är TE. Jag ska följa Heidis tediet. Alla säger ju att man ska dricka mycket, att te är nyttigt och att varmt mättar och tillfredsställer mer än kallt. Dessutom finns teer, eller rättare sagt infusioner, numera i en mängd roliga smaker som lär pigga upp när det känns tufft.

Vill du ha alla mina tetips på en gång? Läs då min teartikel i senaste numret av Cosmopolitan där jag tipsar om teer för olika tidpunkter (och situationer) på dagen!

Själv började jag dagen med att skölja bort gamla synder med ett fräscht lime-te från Kung Markatta.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier