Färna Herrgård; spa med mer njutning än motion

Dagarna springer iväg och jag har inte sparapporterat på flera dagar! Får skylla på påsken som tog mig i ett stadigt grepp och virvlade iväg mig bland sköna behandlingar, herrgårdsliv och historiska brunnsberättelser. Men nu är jag tillbaka och tänkte berätta lite om allt jag varit med om. Färna Herrgård först.

Vår svit hade två rum varav ett med denna mysiga sittgrupp.

Färna Herrgård är en riktigt stilig byggnad med vackert, naturskönt läge och fina sidoflyglar. Vårt rum var ljust och fint i klassisk herrgårdsstil. Romantiskt och mysigt. Lagom till vår ankomst bullades eftermiddagste-buffén upp med en massa smarriga bakverk, ostar och hembakta scones. Efteråt var det dags att bege sig till deras spa; ett separat hus där den tidigare smedjan låg och där man fortfarande smider – fast nu kroppar och sinnen till att må sitt allra bästa!

Jag prövade en flerstegsbehandling med bad, inpackning och ansiktsvård. Även om badet brummade mer än bubblade och själva ansiktsvården var lite grov i tekniken, var jag väldigt imponerad över effekten. Kanske var det produkterna från Yvonne Ryding, den höga badtemperaturen eller att jag efteråt packades in med en återfuktande olja över min uppvärmda kropp – utrensningen gick i alla fall på högvarv och om det inte var litervis så var det i alla fall decilitervis som jag svettades ut och som terapeuten fick samla upp efteråt i plasten jag legat på (det var faktiskt helt otroligt, plaskvått som en bassäng!). En riktigt bra vårkur!

I övrigt fanns pool, bastu och en relaxavdelning som var väldigt populär. Gästerna satt verkligen och njöt och kopplade av vilket var härligt att se, och inte särskilt svårt att förstå – värmen var behaglig (ett vanligt fel annars på spa är att lokalerna är för svala) och de stora fönstren bjöd generöst in ljuset och gav utsikt över naturen utanför. En positiv atmosfär med andra ord.

Roligt att se är det också alltid när folk engagerar sig i aktivitetsutbudet; till passet i qi gong kom flera, bland annat den här generationstrion som var på besök för att fira 75-års jubilaren längst fram i bild. Själv prövade jag nästföljande dags mentala avslappningspass. En skön start på dagen. Dock saknar Färna ett gym och andra möjligheter att röra på sig. Ett av kriterierna för medlemmarna i föreningen Svenska spahotell är just att gästerna ska erbjuda minst ett instruktörslett rörelsepass om dagen. Det fanns förvånande nog inte här, trots att Färna är medlem i nämnda förening.

För den som vill ha en romantisk vistelse i vacker natur och komplettera med lite bad och behandling tycker jag dock att Färna kan vara ett gott val. Från Stockholm tog det cirka 2,5 timme vilket är ett lagom avstånd för en helgutflykt.

One thought on “Färna Herrgård; spa med mer njutning än motion

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier