Igår träffade jag en kompis som bor mitt i stan. Hon tyckte precis som jag att kvällen var för fin för att gå på bio eller sätta sig inomhus någonstans, så vi hoppade i gåvänliga skor och tog en promenix över Skeppsbron och längs hela kajen bort mot Slussen och upp på Fjällgatan. Där, med fin panoramavy över hela Stockholms stad, ligger nämligen den vegetariska restaurangen Hermans.

Stället var proppfullt med folk! Jag var helt chockad över att behöva köa till både kassan och buffén för att få äta av deras dignande utbud av olika grönsaker, sallader och varma grytor och gratänger. Tydligen är eko och grönt hetare än någonsin!

På kvällen finns tre menyer att välja på där meny 1 för 168 kronor innehåller mat, vatten och kaffe/te. Det var inte bara väldigt gott, utan här märktes att kockarna verkligen ansträngt sig för att deras vegetariska rätter skulle smaka mycket och delikat… kanske inte så konstigt med tanke på att de använder 60 olika sorters kryddor som de blandar i sina olika färska, ekologiska råvaror, pasta med mera. Men man ska förstås veta hur de ska användas också…

Efter att jag först bunkrat tallriken med broccoli, rödbetor, morotssallad, en mumsig glasnudelsallad med cashew, gröna bönor med sesamfrön och mycket annat smarrigt till en färgsprakande förrättssymfoni – så var det dags att gå på det varma. Jag viskade lite förläget till min väninna att ”säg inget till någon…jag brukar inte äta så här mycket!” och ändå kände jag mig inte det minsta däst eller ”överäten” när jag vaknade imorse.

Avslutningsvis ingick också kaffe eller te på maten. Jag valde ett rooibos med chokladsmak från deras roliga lilla tebyrå (man drar ut små lådor där alla innehåller en egen sort)! En härlig avslutning…

När mörkret hade fallit och Stockholms alla spindlar anfallit mig 🙂 (det var som en djungel där bland all grönska) så var det dags att bege sig hemåt. Vi traskade tillbaka i den ljumma natten och kände oss väldigt tillfreds; både med bra samtal, bra mat och vår lilla motionsinsats!

Snart ska jag iväg på ännu en trevlig matträff med vänner…vi får se vad som bjuds då!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier