Spa – bron till ditt kreativa tillstånd

Vad är spa för dig? Våga tänka nytt, våga tänka om. Spa ska få oss att må bra och öka värdet på våra ”hälsokonton” som vi här på Spabanken väljer att uttrycka saken :-). Vad vi behöver kan dock skilja sig en hel del från person till person.

Kanske är det mer – eller mindre mat? Annorlunda mat? Oftare eller mer sällan? Samma sak med träningen, och så har vi det där med hudvård och att sköta om sin kropp utanpå också. Därtill ska du se till att få din vila i betydelsen mental avslappning.

Dosha-tår kanske någon skulle kalla dem. RGB-tår säger min grafiskt kunnige sambo!

Men, det kan också vara så att du kanske behöver en kreativ kick av något slag. Roliga idéer brukar dessutom ofta poppa upp när vår hjärna befinner sig i ett avslappnat tillstånd. Då har hjärnvågorna vad som kallas alphalängd vilket brukar kännetecknas som bron till det omedvetna…

Vill du vara kreativ kan du öva dig i att tänka lite annorlunda eller bakvänt när du gör vanliga saker och vardagliga sysslor. Byt till exempel hand för gaffel och kniv – eller vem har sagt att man måste måla alla tånaglarna i samma färg?

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier