Hitta tillbaka från ingenmansland

Emellanåt kan man finna sig själv i ett tomt ingenmansland. Man har liksom tappat tråden till träningen, maten och hela det där hälsosamma livet man hade bestämt sig för att föra, och också hade slagit in på. Hur det händer? Ingen vet. Det är lurigt och kan ibland handla om ett enda snedsteg, en enda övertidskväll på jobbet, en enda släntrande tanke…

Trösten är att det inte gör något. Det kan kännas lite förvirrande först (ofta svävar man omkring i detta limbo ett tag innan man ens fattat att man är där) men när man väl kommit på det är det bara att börja ta tag i saker igen.

Själv var jag tillbaka på gymmet igår. Jag linkade in som en skamsen bortsprungen hund, men när ingen verkade spänna ögonen i mig med en blick som sa ”och NU passar det att komma!” så kändes det lättare 🙂 och efter en halvtimme på trappmaskinen hade jag hittat min tråd igen.

Ytterligare en viktig pusselbit såhär års är inte bara att ta tag i allt man borde göra – utan också se till att inte göra något alls! Jag och sambon hade vår bästa Quality Time-moment på länge igår just genom denna nyckel.

Först stängde vi av tv:n. Jag värmde hemmakokt ingefärste, skar frukt och hackade några mandlar till en fruktsallad. Sambon släckte i taket och satte en brasa i öppna spisen. Sen kröp vi upp i soffan nära varandra och bara tittade länge, länge in i lågorna och småpratade. Otroligt mysigt!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier