Hitta din mening var du än är

Inte ett spa så långt ögat når. Jag måste medge att jag var lite orolig, men jag visste ju vad jag gav mig in på redan innan vi lämnade Paris för att resa söderut i Frankrike, till regionen Charente. Vi har varit i trakterna flera gånger förut och här kretsar det mesta kring mat och dryck och då inte vilken som helst, utan cognac.

Spa är ju mer än behandlingar, bad, bastu och massage så jag bestämde mig istället för att, i avsaknad av just detta, ägna veckan åt några av de andra hörnstenarna, eller åtminstone två av dem: nämligen mat och vila. Den sista, träning, är det jag lär få ägna mig åt när jag kommit hem igen :-).

Överst mitt boende för tillfället. Underst min fabulösa lunch. EN av rätterna 🙂

Just nu är vi inkvarterade på ett enkelt men charmigt Logis de France strax utanför Jarnac. Det gamla stenhuset har tidigare varit cognacsdestilleri men är nu köpt av ett brittiskt par (damen är dock till hälften svensk) och förvandlat till hotell och restaurang. Husets tre partier ligger runt en grusad innergård med växter, bord och stolar och en hög palm. Idag har jag suttit ute i solen och läst lite, och hade det bara varit lite varmare hade jag hoppat i poolen.

Frankrike är ju som bekant njutningens land. Ingen annanstans är de väl bra på att unna sig och att njuta av mat och dryck. Här nöjer man sig heller inte med vad som helst, i alla fall inte om man har råd att välja. Själva åt vi lunch på den bästa restaurangen i Jarnac, Restaurant de Chateau. Även om jag inte förstod allt som serverades till punkt och pricka i ord, förstod min gom desto mer och jublade.

Men vad jag egentligen ville dela med mig av idag är följande tanke: det finns något att lära i varje situation, i varje möte och på varje plats. Jag är ofta förväntansfull inför en resa, och är jag det inte så försöker jag påminna mig om det som jag redan vet: att med öppna sinnen kommer jag ofta hem några snäpp klokare, eller åtminstone med en ny tanke eller idé som känns berikande.

Det kan vara en person jag möter som bär ett viktigt budskap jag ska snappa upp, det kan vara en miljö eller upplevelse som kan vara av betydelse – nu eller senare. Men det kan också handla om en spegling i en situation där jag istället lär mig något nytt om mig själv. Resor är fantastiska på så sätt, för även där man tror att inget finns att hämta kan mirakel ske, om än små. Så, trots avsaknad av spafaciliteter som inspirerar mig till hälsoinriktade måltider och aktiviteter, har jag bestämt mig för att se vistelsen som en utmaning i att hitta Resans Mening…

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier