Jag har haft en underbar dag men sitter och gnisslar tänder lite, har fått reda på att det är en spamässa här i Paris mellan den 12-14 september, åh tänk den som hade kunnat stanna till dess!

Kom även över en branschspatidning och bekräftar återigen det jag skrev tidigare; Mellanöstern är hett. I var och varannan annons för olika spa profileras det orientaliska. Kan inte låta bli att småle lite inombords, jag förutspådde just detta nyligen vid en presentation för några svenska hotellägare… I Sverige ser man ju inget (ÄN! Kom ihåg var ni läste det först ;-)) inspirerat av Mellanöstern, men det skulle förvåna mig om det inte kommer.

Men tillbaka till Hotel Le Six och Spa Ida Delam här i Paris, båda härliga både för ögat och känslan! Hotellet har varit öppet i cirka ett år och har blivit uppmärksamhet för sin trendiga design. Det är ganska litet, hotellet har 41 rum, men desto mer atmosfär. De ljusa väggarna matchas av möbler i kraftigt, mustiga färger och hissen till exempel är täckt med rött skinn och vita sömmar, rumskorridorerna med rött hårigt (ko?)skinn!

Ida Delam är taget. Efternamnet syftar egentligen på anden (l’âme på franska).

Och så spat. När jag kom ner till spaavdelningen stod dess ägare Ida Delam där själv och väntade. Det var jätteroligt att träffa henne, prata, intervjua henne och ta del av hennes spännande historia kantad av en rad lyckade sammanträffanden som lett henne till där hon är idag. Efter två timmar (ändå skrapade vi bara på ytan kändes det som!) och skålande i champagne över det lyckade mötet (det här är njutningarnas land= Frankrike!) var det dags att byta om och släppa kontrollen om allt.

Behandlingen Caravane var verkligen härlig, och det var detaljerna som gjorde det; att få börja med en härlig hammamsession som gör att kroppen slappnar av, möta den lugna orientaliska musiken som Ida Delam också skapat själv, att bli insvept i dofterna av myrra och inte minst Idas skickligt knådande tag (jo hon masserade mig faktiskt själv) som kombinerades med intuitiv djupandning.

Det är alltid en ynnest att få träffa dessa människor som lever sin passion och inte ger upp förrän de realiserat sina drömmar. Ida Delam har fler spa på gång, har gett ut egna CD’s, en produktserie och släpper snart även en parfym! Nedräkningen har börjat, 25 september är det dags, jag återkommer om denna spännande doft…

2 thoughts on “Insvept i doften av myrra…

 1. Jag måste erkänna att jag är lite avundsjuk på ditt jobb! 🙂 Inte bara få besöka en massa trevliga och vackra spa utan även människor som Ida Delam. Vilken kvinna! Måste vara otroligt inspirerande att träffa en sån handlingskraftig individ.

  Du som har besökt så många spaanläggningar och som vet vad som funkar och inte funkar, vad som är bra och mindre bra. Blir du inte själv intresserad av att starta upp ett spa?

  1. Jag visst, det ÄR fantastiskt, och jag ÄR verkligen tacksam, inte minst mot mig själv som sett till att jag kan ha det så här bra :-).
   Det är viktigt att påpeka (och det var bara en av sakerna jag och Ida pratade om) att det är upp till var och en att följa sina drömmar, att lyssna på sin inre röst som talar om för en vad man ska göra…vad man brinner för…vari man känner lycka…var man lever upp och kan blomma ut. Och att inte tappa gnistan när man möter andras misstro och kritik (Ida berättade en hel del om hur andra inte trott på hennes koncept men att hon ändå fortsatt).

   Angående att starta eget spa får jag faktiskt frågan ganska ofta! 🙂 Och man ska aldrig säga aldrig men hitintills känner jag att njäeee…Däremot vill jag gärna hjälpa andra att starta vinnande spakoncept där kvaliteten och kundservicen ligger högt och där det finns mycket äkthet och hjärta i behandlingarna. För precis som du säger; jag som besökt så många ställen vet ju vad som funkar och inte.

   Jag har faktiskt en tjänst som heter Spaakuten där jag erbjuder spaföretag en konfidentiell kvalitetsrevision om de så önskar, däri man kan integrera tips på förbättringar, analys av svagheter och styrkor med mera. Jag har börjat detta så smått också vilket bara är ännu mer fantastiskt! 🙂

   En av mina drömmar är att få vara med från början och hjälpa ett spa från grunden att undvika fallgroparna och skapa ett nytt koncept för svenska marknaden. Eller att utveckla/förnya ett befintligt spa.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier