Het linspasta piggar upp i höstmörkret

Ibland är det ju bara såååå svårt att ens komma på vad man är sugen på till middag. Idag plockade jag dock fram Sanna Ehdin-kokboken jag fick i somras på Torekov Hotell och lät mig inspireras!

Det blev en het linspasta, som jag lagade lax till med fetaostkräm på (det sista stod däremot inte i Sannas bok utan kom från mitt huvud :-)).

Linspastan var läcker! Man fräste först lök och riven morot plus vitlök i olja. I en ny kastrull fräste man chiliflakes i olja, blandade ner de sköljda linserna och hällde på vatten. Jag toppade dessutom med lite hönsbuljong för extra smak. Sen lät jag det bara puttra medan jag kokade skruvpastan.

När nästan all buljong kokat in i linserna rörde jag ner morot-lök-hacket och lät det koka ytterligare några minuter tills vätskan var borta. Slutligen rörde jag ner pastan i linsröran tillsammans med rivet citronskal, lite citronsaft och havssalt. När jag la upp strödde jag persilja och ringlade olivolja över.

Jag skäms men jag begick en bloggsynd och glömde helt att fota skapelsen :-(. Jag var så fokuserad på att äta det när det väl var klart :-).

Gott, gott och väldigt fräscht tyckte jag (sambon lyckades peta bort varenda nyttig grej och åt verkligen bara pastaskruvarna…vi har lite olika matpreferenser…) – dessutom mår jag så bra inombords när jag vet att det är nyttigt för min kropp!

5 thoughts on “Het linspasta piggar upp i höstmörkret

 1. Just det.. den boken skulle jag ju köpa innan jag slutade för säsongen.. det glömde jag! Tack för påminnelsen! Får ta en sväng dit en dag botanisera, de ska tydligen ha någon form av ”julshop” också!

  1. Det var så lite så 🙂
   Julshop låter mysigt – men tidigt – och jag råkar sitta på informationen att den där shopen blir ännu mer spännande fram i december…då kommer den nämligen ha utökats med en JÄTTEBRA bok 🙂 Nämligen min nya; ”Kryssa inte utan mig”!

 2. Julshopen öppnar redan 9 november, men jag får ju givetvis vänta till din bok kommer ut 🙂 Kan bli bra med ett break i december och gå på spa!

  1. Gå både nu och sen. Man kan aldrig få för mycket av spa 🙂
   (det är faktiskt inte sant, det kan man, men jag tror inte du riskerar det med en månads mellanrum!)

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier