Bästa bikiniformen beach 2009

Jag såg ett Oprah-avsnitt på tv där Gwyneth Paltrow var gäst. Mycket handlade om hur hon höll sig i så god form (Oprah klämde avundsjukt på hennes höfter och Gwyneth fnissade generat). Visst måste mycket vara bra gener om man är sådär snygg och smal, men en annan del av hemligheten kom också fram; 2-timmars träningspass med personlig tränare sex dagar i veckan…hm.

Där fick jag mitt svar svart på vitt varför inte MIN träning ger samma resultat :-), men det klart att det är enklare om man har råd att ha en personlig tränare, som dessutom kommer hem till en och man utför passet i sin egen träningssal (som förstås har utsikt över en underbar fruktträdgård)!

När jag var på Varbergs Kurort gjorde jag i alla fall ett kroppstest. Resultat: 30 % av min kropp är fett. Help, mamma mia! Har stämt av det med två proffs på området som inte tyckte det var alarmerande, själv tycker jag det låter väldigt mycket!

Så här Casallsnygg blir man om man följer deras PT’s råd…eller är det kanske kläderna som gör det tro? 🙂

Det satte i alla fall rejäl snurr i min hjärna så den här veckan har jag tränat allt jag hunnit och kommit åt plus gått långa promenader på upp emot två timmar var och varannan dag. Så när jag stolt skulle väga mig i morse (helt säker på att veckans ansträngningar skulle ha gett resultat) så fick jag en chock (till): upp nästan ett kilo…ja…happ.

Visst vet jag att muskler väger mer än fett men då skulle min kropp alltså ha utvecklat /omvandlat delar av det där fettet på turbofart till muskler??? SÅ musklig är jag inte och SÅ mycket har jag inte tränat! Så vad är då orsaken? Beats me. Svara gärna den som kan det här bättre…(går att kommentera varje inlägg här nedan).

Casalls personliga tränare Matilda Pamelius (se inlägget här nedan från i tisdags) gav i alla fall följande råd för bättre beachform med plattare mage; ”Öka konditionsträningen för att öka förbränningen men öka även upp styrkan för att få en fastare kropp. Man brukar säga att ett extra kilo muskler bränner 100 kcal extra om dagen vilket blir rätt mycket.”

Så det verkar ju gå i linje med vad jag gör – och apropå det så ska jag bege mig ut nu för ett flåspass i solen och träningsspåren! Skam den som ger sig, lite hälsosammare blir jag nog i alla fall, på något plan! 🙂

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier