Palanga Spa Life Balance Hotel

Så var vi alltså framme i Riga, Lettland, efter att ha tagit Tallink-fartyget Isabelle från Stockholm dagen före. Att köra mellan Riga och Palanga i Litauen som var vårt mål, tar cirka 3 timmar och 40 minuter.

Det gick bra, vi gjorde mat- och lekstopp på vägen (jag gjorde ju denna resa med familjen) och till slut var vi framme i Palanga som genast gav ett lugnt och mysigt intryck.

Vi hittade en mysig restaurang utmed vägen som även hade lekplats och denna fina gunga. (Det svarta om min hand är ett handledsstöd då jag hade problem förra sommaren. Nu är det bättre tack och lov). Foto: Kristofer Scheiderbauer

Palanga är en fin liten stad. Foto: Heidi Rovén.

Två femstjärniga spahotell

Totalt finns cirka 100 hotell i Palanga varav ett tjugotal är spahotell. Av dem är två stycken femstjärniga  – Vanagupe Spa Resort och Palanga Spa & Luxury Hotel – och vi hade fördelat våra nätter mellan dessa för att testa på det bästa byn har att erbjuda!

Direkt vid ankomst vid vårt första boende; femstjärniga Palanga Spa & Luxury Hotel (eller Palanga Spa Life Balance Hotel som de bytt namn till sedan vi var där) anade jag trivsel i väggarna, vilket faktiskt inte är självklart bara för att man checkar in på ett lyxhotell.

Hotellet är inte så stort och består av två delar; en lyxdel och en designdel där också spaavdelningen ligger, båda delarna har 32 rum vardera. En riktigt cool sak med designbyggnaden är att den lutar! Om jag minns rätt var det något med att arkitekten hade tänkt på flygande måsar och hur de lutade och även inuti hotellbyggnaden lutar exempelvis golvet, riktigt skumt att gå på men åh vad jag älskar sådana vågade och roliga saker!

Svit och förstklassigt kök

Vi fick eskort till vårt rum, vilket snarare var en svit med högt läge, balkong och flott badrum med flera ingångar, fönster åt flera håll etc. Självklart väntade välkomnande praliner och godsaker (dekorerade med blommor…så fint!) och sängen var otroligt vacker; värdig en bröllopssvit, men även om man kände sig lite mör efter resan väntade en femrätters middag så det var bara att duscha och byta om så fort det bara gick!

Uppfräschade en stund senare var vi klara att möta kocken och vår reseledare, Regina Molina, som ville överraska oss med något alldeles extra – och det gjorde de med besked! Vilken middag! Jag måste verkligen säga att vi blev grymt imponerade av kocken Ernestas Viršilas rätter och meny.

Allt var så detaljerat och vackert presenterat och smakade fantastiskt gott. Det mesta kom i smakliga mindre portioner för att vi skulle orka med att prova på så mycket som möjligt. Vid sådana tillfällen önskar man verkligen att man hade en extra mage vid sidan om att ta till, eller hur?! 🙂 Restaurangen hade en lyxig atmosfär och utanför i trädgården stod det kockar och grillade för de gäster som satt där.

Välutrustat spa

Spaavdelningen på Palanga Spa & Luxury Hotel har 15 behandlingsrum, ett VIP-rum, läkare och två sjuksystrar, flera hud-/spaterapeuter. Läkaren kan inte bara göra hälsokontroll (vilket jag testade på) utan han och systrarnas roll var också att ta hand om patienter som genomgått plastikkirurgi. Ofta kom de från sjukhus i Vilnius några dagar efter ett ingrepp och kopplade av i den vilsamma miljön i Palanga.

Förutom en rad hudvårdande behandlingar och ”vanliga” spa- och skönhetsbehandlingar som ansiktsbehandlingar, massager och så vidare, kunde man ta mineralbad, göra inpackning med spirulina-alger eller litauisk lera med mera. En inhalator för gäster med andningsbesvär finns också.

Vidare har hotellet charcot-dusch, bad med undervattensmassage, ett rum med dry bed (sådan man ofta får vila på under en inpackning) mm.  Många behandlingar hade just fokus på mineraler och exempelvis bassängvattnet kom från en mineralrik källa en halv kilometer bort. En hel våning var tillägnad skönhetsbehandlingar och en hel våning åt medispa-behandlingar.

Själv testade jag så klart både spat och flera behandlingar men mer om det i nästa inlägg. 🙂

5 thoughts on “Palanga Spa Life Balance Hotel

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier