Hotel Vanagupe; femstjärnigt spahotell i Palanga

Båtresan över Östersjön med Tallink gav sommarkänsla från första stund. Smidigt att ha med bilen samtidigt som man äter gott och sover ut. Foto: Heidi Rovén.

Efter att ha spenderat helgen i Tallinn i jobb, tänkte jag nu fortsätta min berättelse om förra sommarens hälsoäventyr i Litauens sommarstad nummer 1; Palanga!

Vi tog oss dit med hjälp av Tallink (rullade på bilen och åkte till Riga, och bilade sedan vidare mot Palanga), och bodde de första nätterna på Palanga Spa Life Balance Hotel. Det andra hotellet vi bodde på under vår vistelse i Palanga var femstjärniga spahotellet Vanagupe.

Hotel Vanagupe är byggt på 2000-talet i en modern stil. Pressbild.

Vi fick åka cirka 5 km norrut för att komma till Hotel Vanagupe som ligger mer avsides och lugnt en bit utanför stan. Det är något längre från havet men fortfarande på promenadavstånd från hotellet, att gå till den härliga stranden tar cirka 10-15 minuter och sista biten går genom en vilsam tallskog.

Stranden är förvånande fin och bred! Helt underbar faktiskt. 🙂

VIP-reserverat för oss!

När vi kom till hotellet kände vi oss välkomna redan från första stund, en av de bästa parkeringsplatserna stod reserverad för oss och vi bar in vårt bagage och checkade in. Även vårt rum fick oss att genast känna oss hemma; en två-rum-stor svit med balkong!

Sviten på Hotel Vanagupe var galet stor!
Med ”dansgolv” i mitten som man brukar skoja…
Sittgrupp för planering, tv-tittande eller kanske för att skriva vykort?
Jag älskar dubbelhandfat – så skönt att slippa trängas. 🙂
Ett underbart fruktfat stod också framme åt oss när vi kom. Så omtänksamt!
Äldste sonen la genast beslag på sidorummet med bäddsoffa och gjorde det till sitt ”häng”!
Bara det rummet var som ett vanligt hotellrum i storlek…

Hotel Vanagupe har en flott känsla, men samtidigt lite av konferenshotell över sig, vilket inte är konstigt eftersom konferenser är en stor målgrupp. Man ska dock absolut inte ”tänka bort” detta hotell om man planerar en sparesa till Palanga för deras spaavdelning är något alldeles särskilt. Mer om deras spa längre fram!

En dag fick vi nyttja detta vackra rum själva, som taget ur Tusen och en natt!

Hotellet byggdes 2004 och har 98 rum; dubbla, enkla, affärssvit, mindre svit och en ”presidentsvit” (så som ju de finaste brukar kallas). Dubbelrummen ligger på cirka 125 euro men det går nog att få rum för lägre pris än så, inte minst på sensommaren (eller hösten) då det dessutom både är lugnare i stan och varmare i vattnet – om man inte åker för sent vill säga.

Frukostlyx

Frukosten som ingick serverades i en lite mindre restaurangdel och vi njöt av såväl allehanda godsaker de hade bullat upp med som den färgglada konsten på väggarna. En riktig färginjektion som man blev glad och fick energi av!

Dignande frukostbuffé på Hotel Vanagupe.
Frukostmiljön på Hotel Vanagupe.

Maten i à la carte-restaurangen

Två kvällar åt vi middag på den större restaurangen vars kök beskrivs som Medelhavsinspirerat. Maten var mycket fräscht tillagad, snyggt upplagd och jag njöt av både fisk och skaldjur på olika vis (på bilderna nedan visar jag lite av vad alla i sällskapet åt).

Mozzarella med granatäpple…mums!
Denna kötträtt hade en särskilt tjusig uppläggning tyckte vi.
En kväll unnade jag mig pasta med havskräfta – så gott!
Rödbetscarpacchio Vanagupe-style.
Fisk och grönsaker – alltid fräscht!
Njutning både för öga och gom…

Här har man inte några direkta fönster ut så just att åka frampå sensommaren och hösten passar väldigt bra, då man kan ha ljust och fint dagtid men det ändå blir mörkt tidigt på kvällarna. Den röda inredningen gav också ett ombonat och varmt intryck.

Restaurangen gick i rött och vi satt i ett sådant här mysigt ”sidobås” som syns till höger i bild.
En kväll hade vi musikunderhållning.

Missa inte kommande inlägg då jag ska berätta om deras häftiga spa och de fantastiska behandlingar jag testade när jag var där! 🙂

One thought on “Hotel Vanagupe; femstjärnigt spahotell i Palanga

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier