Lazy afternoon vid poolen på Ystad Saltsjöbad

Jag fick en lazy afternoon vid poolen på YSB. Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Hör du till dem som oftast drömmer dig bort, långt bort utanför landets gränser så fort det är dags att välja ett skönt getaway-hotell för semestern eller bara en weekend? Så har jag också varit, men det börjar ändras!

Alltmer börjar jag upptäcka och inse hur många fina hotell och platser vi har här, i Sverige, som passar alldeles ypperligt för njutningsdagar av stora mått. Flera av dessa bodde vi på denna sommar; nyöppnade First Hotel Kokoloko i Visby, Hotel Riviera Strand i Båstad, Torekov Hotell i Torekov och Hotell Elisefarm i Fogdarp (mellan Lund och Kristianstad ungefär).

Alla dessa är inte spahotell, och det som jag nu tänkte berätta om har dessutom just lämnat föreningen Svenska Spahotell: Ystad Saltsjöbad!

Ystad Saltsjöbad har anor ända från slutet av 1800-talet som badort. Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Med utsikt mot havet

När vi rullade fram vår limmolånga Rolls Royce utanför entrén och lastade ur vårt bagage var det med glädje och stor iver. Det var flera år sedan sist och jag visste att de (som vanligt!) byggt ut/om och förnyat sig.

Jag framför vår Silver Spur III i färgen Royal Blue. Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Incheckningen var trevlig som vanligt och efter att vi styrt upp lite smått och gott kunde vi gå till rummet och lämna våra saker.

-Är ni ”Friends of Ess”? -Of Course!
Då fick vi gratis bubbel! Och hur trevligt är inte det?

Rummet var helt underbart! Jag har bott i många olika slags rum på Ystad Saltsjöbad, från de minsta till bröllopssviten och en stor taksvit, denna gång fick vi ett superfint hörnrum med mycket ljusinsläpp från två håll och havsutsikt!

Den trivsamma Hamptons-stilen funkar perfekt för ett hotell vid havet. Foto: Kristofer Scheiderbauer.
Ett kort och praliner- så omtänksamt! Vi kände oss verkligen välkomna!
Dusch och toalett gömde sig bakom skjutdörrar direkt i rummet. Foto: Kristofer Scheiderbauer.
En fin service var att det gick att byta ut blöta badrockar i spareceptionen. Foto: Kristofer Scheiderbauer.
De snygga tapeterna var från Polo Ralph Lauren. Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Deras Hamptons-stil är verkligen fin…ger semesterfeeling direkt! Varje gång på YSB går jag bara omkring och beundrar, sippar in och fingrar på allt (och drömmer om en stor renovering hemma som inte kommer bli av, haha).

Bubbel och VIP-cabana

Vi bytte om och skulle bara förbi poolen innan vi begav oss till spaavdelningen (numera kallad Lido Lounge). Trodde vi. Vi fastnade vid poolen hela eftermiddagen, det blev en riktig lazy afternoon!

Den inbjudande stilen fortsatte vid poolen. Foto: Kristofer Scheiderbauer.
En gunga i baren à la Karibien, tja, varför inte! Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Det var fantastiskt skönt att bara släppa allt och ge sig hän, njuta. Vädret var på absolut topphumör och så var vi. Hur kunde vi vara annat när vi möttes av bubbel och en reserverad VIP-cabana?!

Jag älskar de stilrena ränderna…och allt annat! 😉 Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Och faktum är att det inte var så dumt. Jag har aldrig badat i den där poolen vad jag kan minnas, har alltid rusat iväg mot spa, liksom aldrig hunnit ta mig tiden att hänga vid poolkanten förut. Så med facit i hand var jag så glad att det blev av.

I en skön cabana på Ystad Saltsjöbad.
Stör mig inte på min lazy afternoon. Jag njuter. 🙂 Foto: Kristofer Scheiderbauer.
Redo för lite lek i poolen, dear? Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Madrasserna var sköna, den sköna eftermiddagssolen värmde perfekt och när vi blev småhungriga beställde vi lite mat från deras poolmeny. Själv tog jag en Salmon Tartare för 59 kronor som var helt suverän och ett precis lagom snack före middagen.

Fin service var det också. Foto: Kristofer Scheiderbauer.
Fräscht och gott, precis som poolmat ska vara! Foto: Kristofer Scheiderbauer.
Två bitar fräsch salmon tartare för 59 kronor kändes helt okej. Foto: Heidi Rovén.

Sol, pool och värme – vilken lazy afternoon!

I poolen guppade olika uppblåsbara leksaker och jag gav mig som sagt var hän, haha! En sak jag också la märke till var att de inte hade snålat med pooltemperaturen. Hur många pooler har jag inte klivit ner i där man liksom stelnar till då tån möter vattenytan?? Vad är det då för vits att ha en pool alls om man inte kan njuta i den? På Ystad Saltsjöbad har de tänkt helt rätt, säkert syns de där extra graderna på räkningen men vi applåderar ändå beslutet; TACK, vi uppskattade verkligen det varma vattnet!

Pooltemperaturen var högre än på andra hotell, vilket bidrog till njutningen såklart. Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Jag ville aldrig gå upp och badade, badade och badade! Såååå härligt. Jag kommer minnas denna lazy afternoon länge, länge och bära med mig minnet hela kalla vintern. Efter att jag lapat de sista solstrålarna i en solstol borta vid baren fick jag till slut ge mig, det var dags att duscha före middagen.

Här lapar jag de sista solstrålarna vid poolen, hade kunnat skippa middagen och stanna hela kvällen! Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Efteråt kunde vi sammanfattande konstatera; det är inte alls nödvändigt att åka utomlands för att få semesterfeeling och njuta till max, man behöver bara åka till Skåne. Fast för en stockholmare är det å andra sidan nästan samma sak! 😉

2 thoughts on “Lazy afternoon vid poolen på Ystad Saltsjöbad

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier