Virtual Reality förnyar spaupplevelsen

Medan många ser teknik som ett hot mot hälsa och avkoppling, rapporterar Forbes om att VR-teknik kan växa som ett verktyg för att förstärka hälsoupplevelsen på spa.

En före detta spelproducent på Disney har skapat program och spamiljö för företaget Esqapes Immersive Relaxation, så att användaren kan ta en paus från sitt dagliga liv bara genom att sätta på sig ett VR-set.

Ett annat företag, Relax VR, erbjuder sina kunder flera alternativ genom att kombinera Virtual Reality med existerande behandlingar. På så sätt kan kunderna till exempel förberedas och känna sig avslappnade redan före sin massage.

Tekniken kan locka nästa generation

Från spaanläggningens sida kan den nya tekniken både vara ett sätt att minska på personalkostnader liksom förnya utbudet. VR kan komplettera behandlingsutbudet genom att vara en upplevelse i sig själv, men en 30-minuters VR-upplevelse skulle också kunna locka nya kunder eller belöna befintliga.

En annan aspekt är att spabesökaren byts ut. Generation Y, millenniegenerationen, är den kommande spabesökaren och för dem står tekniken i centrum. Ett sätt att locka dem skulle kunna vara att integrera ny teknik i sitt spautbud.

I Forbes-artikeln kan man också läsa att studier visat att Virtual Reality använt på rätt sätt kan reducera ångest och negativa känslor samt förstärka ett positivt humör.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier