Smakfullt på Ystad Saltsjöbad

Jag har tidigare berättat om sommarens återbesök på mysiga Ystad Saltsjöbad och om vår lazy afternoon vid poolen – en riktig drömdag! Men vi slappade och badade förstås inte bara, vi åt gott också. 🙂

Gildas är en av Ystad Saltsjöbads restauranger, en mer intim och familjär stämning ska det vara…
Så fint!

En av alla styrkor med Ess Group som äger YSB och många andra läckra hotell och restauranger, är ju att de är så ruggigt bra på att skapa miljöer man trivs i. Det är alltid smakfullt!

Vid vårt besök i Ystad prickade vi in ett riktigt toppenväder så efter en kort ”hotelltur” då vi spanade in Gildas på bild här ovan och en läcker bar (se här nedan), så begav vi oss på kvällen till deras terrass och njöt av den ljumma sommarkvällen och middag där.

Det var nästan så vi trodde att vi var vid Medelhavet!
Sommarkväll, champagne, skaldjur…underbart!
Alla älskar inte ostron – men vi gör det!

Smakfullt till middag

Det blev både champagne och skaldjur – något vi verkligen älskar, och vi frossade i både ostron och vinkokta musslor så det stod härliga till. Svärföräldrarna som bor i Skåne hade varit vänliga nog att ta sig an barnen också så att vi kunde få lite tid på tu man hand. 🙂

En riktigt bra Moules Marinière!
Terrassen ser inbjudande ut bland blommor och tända lyktor.

Frukost på utomhusterrassen

Nästa morgon hamnade vi ute på terrassen igen som var lika fin i dagsljus, med olika sittplatser och inramad av klättrande rosor på deras pergolas. Frukost är ju något av det bästa med att bo på hotell så vi unnade oss en lång och lugn stund och njöt av det breda utbudet av godsaker.

Vi fick en skön frukost bland blomrankorna också.
Stoppa tiden, här vill jag stanna…
YSB’s hotellfrukost dignar av godsaker, här har jag både frukt och en salami-brie-smörgås på tallriken.

Faktum är att eftersom vi hade ”fastnat” vid poolen på ankomstdagen (det var för skönt för att gå därifrån!) så besökte vi deras spa dag 2, efter frukost. Det blev till att klämma ner en ganska så mätt mage i baddräkten, haha, men vad gör man…

Våra långa sköna spatimmar (för spaavdelningen är ju den verkliga juvelen i kronan så har man väl gått in vill man aldrig slita sig därifrån) satte igång hungern igen så innan vi lämnade Ystad för denna gång, tänkte vi att vi skulle ta en burgare på Shuffle bar.

För populärt för sin stabstyrka

Shuffle bar ligger bara på andra sidan av parkeringen men drivs också av YSB.
Skön, slapp stil men tyvärr för lite personal för att klara beställningarna som trillade in i rask takt.

Baren är ute och har skön stil även den med rosa elefanter och flamingos som prydnader på tak och i rabatter. Trots den härliga miljön blev besöket tyvärr en besvikelse.

”Tänk inte på en rosa elefant…”

Först när maten – vanliga hamburgare – var beställd och betald fick vi veta att det var toklång väntetid. När vi klagade – vi hade bråttom, nästa spahotell väntade oss – sa de att vi kunde avbeställa och få pengarna tillbaka, men mat var vi ju tvungna att ha så vi gick och gjorde annat i de tre kvart det skulle ta (i praktiken tror jag nog vi fick vänta närmare en timme) och kom tillbaka.

Burgaren var okej, men knappast värd 125 kronor.

Privat visning av Villa Strandvägen

Som tur var blev jag under tiden inbjuden på visning av Villa Strandvägen, deras exklusiva och separata boende/restaurang inrymt i en tjusig trävilla från 1899 lite vid sidan av det stora hotellet.

Villa Strandvägen är framförallt för grupper och konferenser.
Inredningen och miljön andas mycket ”hemma-hos”.

Tänk att checka in 40 av sina bästa vänner här och fira något stort, med egen kock som lagar en gourmet-middag med fem rätter. Det vore något! Om jag får ner så många till Skåne-trakterna återstår att se, annars kan jag anmäla mig som frivillig att göra en grundlig förundersökning så länge… 😉

One thought on “Smakfullt på Ystad Saltsjöbad

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier