Lido Club & Spa på Ystad Saltsjöbad

Vilket ljus, vilken view! Karibien? Nix. Ystad! Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Jag tänkte ge er en liten rundtur på Ystad Saltsjöbads utbyggda spa, eller som de kallar det: Lido Club. I mitt förra inlägg om ”YSB” berättade jag om min incheckning, det fina rummet och inte minst min sköna, slappa eftermiddag vid deras underbara pool.

Jag lyckades pricka in det bästa vädret på hela sommaren för en pooldag så det hade varit tjänstefel rent ut sagt att inte utnyttja tillfället och njuta av det, haha! Men, självklart var vi även till deras spa. Fattas bara – det är ett av landets bästa!

Den där eftermiddagen vid poolen var bara så klockren! Foto: Kristofer Scheiderbauer.

”Och varför tycker jag det” blir väl den automatiska följdfrågan. 🙂 Det ska jag berätta. Dels har de verkligen tagit fasta på detta med att slappa; detta är inget spa där man undrar vart man ska ”ta vägen” med sitt sällskap, sin kopp te (eller glas bubbel), sin tidning/bok eller efter sin spabehandling (då du är så avslappnad att du behöver en stunds vila för att ”komma tillbaka”). Här är snarare frågan vilken av alla härliga miljöer du ska välja!

Ny lounge med mat & dryck

Dessutom kan du välja mellan olika vatten- och värmeupplevelser såväl ute som inne, och – som kronan på verket, grädden på moset och pricken över i:et – har de upplevelsen The Creek Spa Experience.

Det fanns ett par nya områden sedan vi sist var här (ytterligare ett bevis på ett bra spa, det stannar aldrig upp, fortsätter ständigt att förnya sig), bland annat en ny lounge. Det är det tidigare Fireview som byggts om och fått mer ljusinsläpp.

Jättefint! Men folktomt. Kanske folk går in hit när höstrusket börjar. Foto: Heidi Rovén.

Fortfarande tronar eldstaden i mitten, fortfarande finns här stora maffiga sängar, men nu finns här också en bar där man även kan beställa något att äta (endast vid vissa tidpunkter gissar jag eftersom baren var obemannad vid de två tillfällen jag var där).

Stora sängar känns som ett signum för Ess Group! 🙂 Foto: Heidi Rovén.

Förutom denna ”nya” lounge finns ju champagnebaren sedan tidigare samt Seaview. Jag har ju varit där förut men som jag redan nämnt, vi hade fantastisk tur med vädret vid detta julibesök. Jag föll faktiskt nästan i tårar när jag trädde in i det klarvita rummet denna gång!

Ett parti schack kanske? Foto: Kristofer Scheiderbauer.
Här ska man kunna slå sig ner för att äta något enkelt utan att behöva lämna Lido Club. Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Karibisk känsla i Ystad

Jag vet att det låter fånigt men jag har så lätt att bli berörd och nu var det så vackert med ljuset att jag nästan slutade att andas. Dessutom slog det an en annan sträng i mig, det som påminner mig om Karibien som är ett kärt resmål dit jag gärna åker, och denna dag var det som om Skåne smittats lite av karibiska vibbar där och då!

Spana in den där blå randen längst bort i fjärran. Vilken horisont! Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Ljuset för det första, sedan havets färg. Längst bort var dörrarna öppna och eftersom vi stod en bit ifrån såg vi inte stranden utan bara havet som tack vare solen och det fina vädret skiftade i tropiskt turkosblått. Helt magiskt vackert!

Att det går att öppna upp och släppa in havsbrisen känns väldigt skönt. Foto: Kristofer Scheiderbauer.

När det gäller badmöjligheter känns de nästintill oändliga. Det är de förstås inte men att det finns ett brett urval är en klar styrka. Bubbelpool, en stor pool att simma i, en grund varm källa att bara ligga och slappa i, fler källor utomhus på flera olika håll…och så hela havet förstås! Rakt utanför knuten har de ju både strand och en lång badpir rakt ut i vattnet!

En stor pool att simma i är ett måste! Foto: Kristofer Scheiderbauer.

En spavistelse som lockar till mer

Bastur finns det också flera av; i anslutning till damernas omklädningsrum finns en med ånga, en torrvariant finns vid stora inomhuspoolen och en riktig het och torr ute i ett separat bastuhus i trädgården.

Spareceptionen på Lido Club; lite budoirkänsla och roliga foton på väggarna. Ess Group kan det där med att skapa miljöer! Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Även invändigt var det ombyggt, den tidigare spareceptionen som hade samma disk som deras spacafé, hade frigjorts och flyttat in i spat en bit. Riktigt lyckat då cafét – nu även bar – istället fått blomma ut på sitt håll (nära det tidigare läget men ändå på ny plats). Hela detta rum hade nu mer av en lekfull stämning med biljard och tillåtet häng även i badkläder.

Sa någon rawfood? Haha, utbudet på Lido Club är mer tillåtande! Foto: Heidi Rovén.
Ett parti shuffleboard någon? Foto: Heidi Rovén.

Ett dygn är på tok för kort här, man vill verkligen ha minst en hel dag att njuta av allt (inte bara en eftermiddag och en förmiddag), det är min sammanfattning och rekommendation! Mer om mat, restauranger och våra måltider i ett kommande inlägg.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier