Jämnare hudton med Nimues fade-produkter

Jag har ända sedan i höstas använt Nimues fading-produkter som jag nu tänkte berätta lite om. Även om jag alltid använder spf med hög faktor (40 eller 50) i ansiktet så verkar min hy suga åt sig solens strålar – eller snarare negativa effekter – som en svamp… allt sedan 30-års åldern får jag pigmentfläckar bara jag visar mig ute. Tyvärr!

Nu är det ju inte farligt så länge man inte bränner sig men denna leopardlook är det nog få som eftersträvar. Det är ju inte heller bara rynkor som får oss att se äldre ut, även ojämn pigmentering.

Test av Nimue Day & Night Fader

Eftersom mitt favoritmärke Nimue har just fadingprodukter beslöt jag mig för att testa om de kunde ha någon effekt. Jag hade inte jättestora förhoppningar, utan kände väl att jag skulle få acceptera läget i princip.

För att verkligen kunna bedöma deras effektivitet lät jag det inte bara gå en vecka eller två utan har använt dem nu i ett par månader. Resultatet kan ni själva se här nedan på mina före och efterbilder:

Själv är jag ganska förbluffad. Både över hur illa det var innan, och den effekt de faktiskt har. För att få bort pigmenteringarna helt får jag nog komplettera med lite kraftfullare behandlingar men förbättringen är ändå markant!

Jag har använt min vanliga hudvårdsrutin med Nimues Cleansing gel, Conditioner och Enzympeeling ett par gånger i veckan. Men istället för de vanliga serum och krämer jag brukar använda har jag bytt till Nimues Fader Serum och dagkrämen Day Fader samt nattkrämen Night Fader.

Båda finns även i en rikare variant, Fader Plus, för den som önskar en mer närande kräm. Det finns även en tilläggsprodukt som heter Fade Treatment som används lokalt ovanpå krämerna där man vill jobba lite extra. Man ska också alltid tänka på att skydda huden med hög spf.

Jag ska inte bli så detaljerad men bland de verksamma ingredienserna finns både olika syror, C-vitamin, nicotinamid samt extrakt av phylasis angulata. Tillsammans minskar de rodnad, inflammation, minskar överföringen av melanin som ger pigmentfläckar och motverkar även DNA-skador som orsakas av UV-ljus.

Krämerna ligger på cirka 898 kronor/50 ml. Dyrt men de är dryga. En liten klick räcker vid varje användning. Doften är neutral och jag har inte märkt av någon reaktion eller besvär trots att jag har känslig hy.

Komplettera med passande salongsbehandling

Vill man komplettera med en uppljusande salongsbehandling som också jobbar för att ge jämnare hudton har jag tidigare skrivit om exempelvis Nimues SRC-behandlingar som finns för hyperpigmenterad hy. SRC står för Skin Resurfacing Complex.

Deras TDS-ampuller finns också i en variant mot pigmenteringar. Så länge du vänder dig till en välutbildad terapeut kan de rekommendera vilken skräddarsydd behandling som passar just din hy bäst. Den behandlingsvariant jag själv testade senast innehöll Nimues superfluids (som självklart också finns med inriktning ”hyperpigmentering”.)

One thought on “Jämnare hudton med Nimues fade-produkter

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier