I Mariellas badavdelning fick även barnen bada vilket vi uppskattade mycket. Foto: Kristofer Scheiderbauer.

I helgen fick jag både basta, bada och testa på en ny behandling! Dessutom till havs. Jag och familjen var på kryssning till Helsingfors med Viking Lines fartyg Mariella som har både bad- och bastuavdelning samt sitt Travel spa.

Vi hade en privat bastu med dusch och omklädningsrum. Väldigt skönt! Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Jag har följt Travel spa sedan det invigdes skulle man kunna säga. Det var nära 10 år sedan. Då användes ett italienskt produktmärke som heter RVB i behandlingarna. De var ganska dyra, en timmes ansiktsbehandling fick man punga ut 1173 kronor för.

Lägre pris, nytt spamärke

Idag finns inga 60-minuters behandlingar, utan 20-, 30- eller 45-minuters. En behandling är på 90 minuter; Cruise Deluxe. Vilket leder oss in på namnen. Jag älskar namnen, inspirerade av temat kryssningar. Sail Away, Captain’s Choice, Deep Ocean – och så vidare!

Priserna är fantastiskt nog också betydligt bättre idag. De har sjunkit- kan ni tänka er det! Nu finns ju inga 60 min-behandlingar men om vi räknar om så skulle dåtidens priser ha motsvarat 879 kronor eller 85 euro för en 45-min behandling, fast de idag bara kostar 67-68 euro eller cirka 679 kronor!

Nytt spamärke har de också, hela flottan igenom. Italienska Comfort zone åkte ut på alla Travel Spa, svensk-amerikanska Kerstin Florian har försvunnit från Cinderella spa. Nu har alla spa i hela flottan det tyska märket Babor.

Sail Away med Babor

Självklart testade jag en behandling när jag var ombord och fick en bra mycket bättre upplevelse än förra gången när jag var gravid.

Det lilla Travel Spa var lika fint som jag mindes det, compact spa skulle man kunna kalla det! Terapeuten berättade att det är 30 kvm ”stort” och där ryms en liten mottagningsdisk, shop och ett behandlingsrum. Otroligt.

Jag hade bokat den passande Sail Away inför vår avresa från Helsingfors. Hela dagen hade spenderats på den intensiva årliga resemässan Matka. Med andan i halsen anlände jag in på Travel Spa där jag mottogs varmt och trevligt.

Behandlingen startade med att jag i enskildhet fick klä av mig. Badrock fick jag också att svepa in mig i vilket gav en lite extra lyxig touch.

Innan det var dags att lägga sig ner fick jag dofta mig igenom de fyra oljor/dofter som Babors spaserie bygger på; Energizing, Balancing, Shaping och Relaxing. Jag valde den sistnämnda med toner av lakrits och lavendel.

Salt och olja

Efter att jag lagt mig ner på mage på britsen var det inledande moment en välkomstritual med tvätt av fötterna med varma handdukar och lite tryck och kort massage som jag tyckte mycket om. Det är avkopplande och signalerar starten av behandlingen på ett fint sätt. Dessutom är det något med att få vård av fötterna som binder ihop allt så att man får känslan att ”hela kroppen är med”.

De fyra oljorna i Babors spa-serie är Shaping, Energizing, Relaxing och Balancing. 

Innan jag vände på mig fick jag både saltskrubb och oljemassage av ryggen, sååå skönt! Min terapeut var heller inte rädd för att trycka till med bestämda tag vilket jag verkligen gillar. Att känna att terapeuten vet vad hon/han håller på med och inte tvekar i sina rörelser ger i alla fall mig ett lugn och möjlighet att koppla av.

Det enda behandlingsrummet är smart planerat. Foto: Heidi Rovén.

Så fick jag vända mig. Handdukstekniken var visserligen bra men det kändes ändå lite konstigt eftersom jag vände min nakna kropp mot den enda spegeln i rummet…Ansiktet djuprengjordes därefter med Babors kända och mycket uppskattade ”hy-öl” (och nej det är inte fråga om någon alkohol i behandlingen utan olja som heter öl på tyska).

Multivitamin och massage

Efter thermalessence och en enzympeeling med C-vitamin var huden redo att ta emot en vårdande ampull. Babor har en hel serie med ampuller i läckra förpackningar (jag slängde lystna blickar mot stället i den lilla shopen efteråt…man hade velat ställa in allihop i sitt eget badrum typ – de kändes alla oumbärliga i sina beskrivningar! :-)).

Till mig valde min terapeut ampullen Multivitamin som hon arbetade in innan hon la på den skummande masken Moisturizing Foam Mask med masserande, ganska kraftiga rörelser. Just de där lite kraftigare, knådande rörelserna är ju bara så sköna att få – det är som om spänningar man inte visste om löses upp även i ansiktsmusklerna vilket känns som ett minilyft i sig. Dessutom sätts mikrocirkulationen igång vilket både är skönt och nyttigt.

Efter en rad varma och svala handdukar som tydligen är lite av Babors signum fick jag avslutande vård med en fuktgivande dagkräm från Skinovage-linjen och lugnande ögonkräm runt ögonen. Jag kände mig verkligen förnyad efteråt och redo att segla iväg hemåt igen!

One thought on “Sail Away-fest med Babor

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier