Ess Group öppnar spahotell utomlands

Julen 2019 är Ess Group med och slår upp portarna till ett nytt destinationshotell, utomlands denna gång. Hotellet ska bli en del av resans anledning i sig. Fler finns visserligen, läget är nämligen den norska skidorten Hemsedal i det som brukar kallas de skandinaviska alperna.

Satsningen på hotellet och området runtom är stor och det är fastighetsutvecklare Anders Buchardt som är huvudägare i projektet. Tillsammans med Ess Group och två andra delägare ska han skapa ett hotell som drar ögonen till sig långt utanför landets gränser är det tänkt.

Ess Groups första hotell utanför Sverige

Namnet på storbygget blir Fýri, isländska för ”först”, passande på ett hotell som ska drivas av en hotelloperatör som gillar att ligga i framkant.

Det norska hotellet, som förstås även kommer inrymma ett spa, blir det första tillskottet för Ess Group på den utländska marknaden. Till sina tidigare succéer kan de räkna spahotell som Ystad Saltsjöbad, Falkenberg Strandbad och The Steam Hotel.

Hotellet kommer att vara ett ski in – ski out-hotell, även om tanken är att bygga en skapa en destination som ska locka året runt. Ess Group är med och designar och formar innehållet, med en WOW-upplevelse för gästerna som mål.

Spa med pool club-känsla

Hotellet får 144 rum, och konferensmöjligheter för 300 personer. Hemsedal ligger runt 3 timmars bilkörning från Oslo, 6 timmar från Göteborg. Självklart kommer Fýri också ha ett spa som ska bli cirka 1000 kvm stort. Spat ska få pool club-känsla, musik, bar, pooler inne och ute, aktiviteter, relaxdelar och bastur mot bergen.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier