Superfluids från Nimue för skräddarsytt resultat

Igår var jag på ansiktsbehandling hos Nimue-teraputen Nina Nilsdotter. Hennes lilla salong med samma namn ligger vid Hötorget, mitt i Stockholms city.

Hon är proffs på att läsa av huden och sedan skräddarsy exakt den behandling man behöver och därför känns det så bra att gå till henne.

Plus att jag älskar Nimue för att produkterna passar min hy perfekt, och alltid får den ”back on track”!

Fem nya superfluids

Ingenting är basic när jag går till Nina. Alltid har hon något nytt att erbjuda! Denna gång ville hon / Nimue Sverige att jag skulle testa Nimues nya produkter superfluids som finns i fem varianter.

Vi började med att kika närmare på vilka de var och hade för syfte;

  1. Retinol Super Fluid – för hud med fina linjer, rynkor och ålderspigmentering.
  2. Vitamin C Super Fluid – för hyperpigmenterad och livlös hud.
  3. Prebiotic Super Fluid – för problemhy med benägenhet att få akne.
  4. Transdermal NAD Super Fluid – för livlös hud med tecken på rynkor och förlorad spänst.
  5. Cyanoacrylate Super Fluid – för en sensibiliserad och inflammerad hud.

Som vanligt tycker jag själv att jag behöver ALLT men Nina vet att välja ut det som har högsta prio. Just igår var min hy rätt trött och känslig, jag hade varit rödflammig en tid och så har jag haft problem med fnasighet och ”flagor” i ansiktet.

Grundligt och effektivt

Sanningen var att jag hade slarvat med rutinerna och varit ”otrogen”…det är svårt att hålla sig till ett hudvårdsmärke och samtidigt testa flera och skriva om det! 🙁 Men jag vet att min hy alltid mår bäst av Nimue. Produkterna är potenta och verksamma utan att vara starka. Jag reagerar aldrig negativt men ser resultat, precis som det ska vara. Det är som att huden ”hittar hem”…

Innan vi bestämde vilka superfluids jag skulle testa (man får alltid två åt gången), rengjorde Nina mitt ansikte grundligt, och då menar jag grundligt. Ingen jag vet gör det så grundligt! Jag älskar när en terapeut går in för sitt jobb som Nina gör, har tålamod, och inte hastar sig fram. Var sak och steg måste få ta sin tid, och är lika viktig.

Här bad jag också om lite välbehövlig repetition av grundkursen i Nimue, för alla märken har ju sina specialiteter, hur de ska användas för bästa effekt. Och även om jag använt dem rätt mycket fick jag ett par aha-upplevelser vilket var toppen.

AHA men också ”spamys”

Tillbaka till behandlingen. Efter Cleansing gel (rengöringsgel med exfolierande egenskaper), Conditioner (som exfolierar och avfettar) samt Exfoliating enzyme (min favvo! En mild enzympeeling som avlägsnar döda hudceller och gör huden klar och fräsch) var det dags för Nina att kika på huden och bestämma vilka superfluids hon skulle använda.

Valet föll på Prebiotic Superfluid och Cyanoacrylate Super Fluid. Den första, Prebiotic Superfluid, blandade hon med Bio Activ Complex, ett 15-procentigt AHA-komplex med mjölksyra, citrussyra och glykolsyra, som hon sedan penslade på huden. Det pirrade och stack lite men kändes mest som att ”något hände”. När detta neutraliserats var det dags för nästa steg. En härlig massage…

Underbart när en effektiv och verksam behandling kan få inslag av ”spamys” också. Jag fick en verkligt avslappnande massage av ansikte och hela dekolletaget som gjorde gott inte bara för huden utan för hela mig. 🙂

Kylande algmask fick avrunda

Under massagekrämen (som innehöll geranium-, lavendel-, och rosmarinolja) la Nina – självklart – lite ”effektivitet” i form av Superfluid CA + TDS Interactive – en produkt som reparerar, dämpar känslighet och allmänt ska förbättra hudens välmående.

Nu var huden aktiverad och välbehandlad samt masserad så för att lugna den lite fick jag en underbart kylande algmask över hela ansiktet – ögon och allt! Masken som innehåller sjögräs och grönt te, återfuktar, lugnar och mjukar upp huden. Så skön!

Slutligen la Nina dels After Care Hydrator som verkar lugnande, kylande och återuppbyggande samt har anti-inflammatoriska egenskaper och samt en SPF 40. UV-ljus finns ju året om…

Jag gick därifrån med en behagligt återställd, välmående och stärkt hud plus ett brett leende inombords. Stort tack till Nimue Sverige och Nina Nilsdotter för den fina stunden!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier