Att ha glömt hur bra ett par jeans kan sitta, eller hur huden kan må…

img_20161003_140415_low

Känner du igen tanken, frågeställningen: ”Ansiktsbehandling, behöver jag verkligen unna mig det nu?” Säkert följt av fler inre frågor: hinner du, har du råd, vet du vart du ska gå…?

Jag skulle vilja påstå att det är lite som med ett par väl ingångna, nötta jeans – som i och för sig kan vara nog så snygga men också vara väl så slitna…Grejen är bara att man kan bli totalt blind för hur illa de sitter eller hur osköna de faktiskt är, för att man är van vid att det är så det känns och ser ut.

Samma sak med huden. Du kanske har vant dig vid att ”så här ser min hy ut” och ”så här känns min hy” och ”detta får jag dras med, det är min lott här i livet att ha en lite småbråkig hy”.

Nix pix. Så måste det inte vara. Jag talar (okej, skriver! :-)) av egen erfarenhet…

Från tonårshy med blålila bölder…

När jag var yngre hade jag som så många andra i tonåren en hy som var allt annat än perfekt. Underliggande blålila bölder kunde dyka upp vilket satte sina spår. Inte bara i hyn. Men i en ålder där en ny problematik visserligen börjar ta vid i form av förlorad elasticitet, rynkor och pigmentering har jag ändå aldrig varit mer nöjd med min hy – är det inte lustigt?!

img_20161003_140554_low
I Ninas trygga vård.

Jag tycker den är mindre röd och irriterad, jag har väldigt sällan plitor eller irritationer av något slag, det är sällan den blir fnasig eller känns fet – i alla fall jämfört med hur det kunde vara förr.

Och med risk för att tjata om märket så har jag ”hittat hem” hos Nimue. Eller borde jag kanske säga Nimue med Nina. För man ska ju hamna i händerna på en hudterapeut som vet vad hon sysslar med också.

Nina Nilsdotter har arbetat med Nimue i många år och hjälper även Mette Cosmetique (agenturen i Sverige för märket) att utbilda deras återförsäljare. Hennes lilla salong ligger centralt vid Hötorget i Stockholm och där tar hon emot och utför små underverk på sina tacksamma kunder.

Nina har stenkoll på produkterna, vad de gör och inte, hur de kan kombineras och inte minst detta med att läsa av en hy och veta vad hon ska ta till för att få den att må som bäst. Och det är det hon gjort med mig. Fått min hy på rätt spår.

….till sidenlen hy utan besvär

Åter till jeansen. Jag var hos Nina för snart nära två månader sedan (oj vad tiden går!) och tyckte väl att allt stod hyfsat rätt till. Jag hade ju fött barn och varken haft tid eller möjlighet att tänka på något så banalt som min egen hud, att ta hand om min bebis hade varit – och är – hundra gånger viktigare!

img_20161003_140912-low
På salong med sovande bebis!

Fast samtidigt, det är ju som alla säger, ge dig själv lite egentid så blir du en bättre mamma, och okej. Det är inte helt dumt att ge sig själv lite annan input då och då, hur underbart det än är med bebisliv och ynnesten att vara mamma.

Nina fick mig där och då att inse att jag behövde lite omvårdnad trots allt, och som alltid hände massor på den där dryga timmen jag var där!

Det jag tycker är så bra också är att med uppföljande hemmavård lever resultatet vidare och man kan upprätthålla det mycket längre.

Det som stod på schemat sist var nyheten Nimue-SRC som är behandlingar som avlägsnar skadade skikt, förnyar huden ytligt, stimulerar och reparerar barriären.

Nyheten Nimue-SRC

Jag tänker inte ens försöka ge mig in på att förklara men det här är behandlingar med syror i kontrollerade koncentrationer där terapeuten väljer att jobba på något av följande hudtillstånd;

  • Miljöbelastning (fina linjer reduceras, huden lugnas, man får mer lyster och strukturen förbättras)
  • Hyperpigmentering (pigmentfläckar ljusas upp och hudens ton blir jämnare)
  • Problem (talgkörtelproduktionen balanseras och strukturen blir jämnare).

I mitt fall valde Nina att jobba med produkter för miljöbelastad hud och ja, det är som att huden går från en skrovlig asfaltsyta till en sidenlen aftonklänning…så känns det i alla fall när hon halvvägs in i behandlingen brukar låta mig få svepa med handen lätt över min egen kind.

img_20161003_144400_low
Efteråt: ren, osminkad och nöjd.

Vikten av hemmavård

Sedan jag var där senast har jag använt Nimues Cleansing gel, conditioner, exfoliating enzyme, multi rejuvenating Serum, eye serum och ibland har jag även lagt en anti ageing leave-on mask.

Idag är det dags igen. Vad vi ska göra vet jag inte. Nina tittar först på min hy och sedan bestämmer hon behoven som är störst för tillfället. Jämför det med alla som bara utför från en manual med ett visst förutbestämt antal behandlingar…

Jag tycker det tyder på en enorm trygghet och kunskap att varken Nina eller jag behöver veta i förväg utan att hon helt enkelt kan improvisera och jonglera de produkter som behövs för att nå ett visst resultat, när hon väl vet vilket det är.

Lucky me, ikväll är det dags igen! När är det dags för din hy att må bättre?

One thought on “Att ha glömt hur bra ett par jeans kan sitta, eller hur huden kan må…

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier