Hur man negligerar sin hudvårdsrutin – med väntat resultat!

Det känns som jag gör detta misstag varje sommar, struntar i min vanliga hudvårdsrutin. Vad är det med mig, varför lär jag mig aldrig?

Vår. Jag är hyperförsiktig. Visar knappt ansiktet i solen och när jag gör det (läs: inte kan låta bli att låta den första vårvärmen värma upp min frusna kropp och själ) så är det med tiodubbla lager spf 50, typ. So far so good.

Försommaren närmar sig, huden har fått lite färg, jag känner mig superfräsch! Vad klok och smart jag är! Jag fortsätter att använda en bra dagkräm med spf (som den från Nimue eller ett färgat puder med spf 30 jag har från Bare Minerals som också funkar bra. Kerstin Florians serum med spf 30 är gudomligt men nu har två förpackningar gått upp för mig under resor med följden att allt innehåll i min necessär blivit dränkt i ansiktsolja…).

Förnuftet försvann med vardagen

Sommar och semester! Äntligen! Nu kastas både förnuft, kläder och såväl goda som dåliga vanor ut med den tråkiga vardagen. Solskydd är inte det första jag tänker på när jag låter mitt inre styra de lata dagarnas upplägg. Jag smörjer mig men det blir lite hipp som happ och ooops, vissa dagar glömde jag visst helt.

Hemma igen. Huden känns rispig och yttorr, jag har slarvat med att peela och att lägga masker och allt annat också. Hjälp! Åter i det obarmhärtiga badrumsljuset syns varje skavank jag åsamkat mig med min slarviga hudvårdsrutin! Dagarna går och jag försöker vänja mig vid att jobba men hamnar allt som oftast i trädgården med en spade – eller ute på en löprunda. Utan spf. Det är nu det riktigt går utför.

Plötsligt är katastrofen ett faktum; jag är fläckigare än en leopard, huden ser ut som om jag aldrig kunnat stava till solskydd ens och jag måste fram med det tunga artilleriet av hudvård och spendera ansenlig tid i badrummet för att rädda det som går!

Ttillbaka till en god hudvårdsrutin

Till favoriterna i detta läge hör bland annat det exfolierande hudvårdsprogrammet från Nimue samt fader-krämer (finns både dag, natt och serum) som räddat mig förut. Häromkvällen la jag Nimues Rejuvenating Mask som verkligen är toppen. Alla produkterna gör verkligen skillnad (om man använder dem vill säga 😉 en hudvårdsrutin är lite som träning alltså – det funkar om man gör det hehe). Särskilt när de får verka i synergi; rengöring, toner, krämer… jag har tidigare tyckt det verkat överdrivet men med Nimue har jag verkligen märkt att det BLIR bättre när man använder flera produkter ur samma serie ihop (och konstigt vore väl annars, de jobbar ju som ett team åt samma håll).

Kerstin Florian har också många härliga produkter och här har jag framförallt förälskat mig i deras milda rengöringslotion, krämer som Urban Rescue och ANDA-serien där jag tar min tillflykt till exempelvis det ljuvliga balsamet när huden är torr bortom Sahara. Det ger mig vård, hopp och tröst – även känslomässig alltså 😉 tack vare de milda fina dofterna som gör att både jag och balsamet smälter…

Ungefär där är jag nu. Mitt i en räddningsaktion! Wish me luck. När allt drar igång igen efter sommaren ser jag förhoppningsvis ut som mitt vanliga jag igen. 🙂

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier