Beach club home style med spasnack

Nöden är uppfinningarnas moder, heter det inte så? Så här sitter vi och lider 😉

Jag hade en väninna hemma på besök i början av veckan. Jag hade omvandlat min ena terrass till en beach club home style med palm, solstolar, plaskpool, uppblåsbar krokodil (!) med mera. 😀 På bordet stod en bricka med solkrämer, solglasögon och nyaste ELLE. Ur högtalarna strömmade skön lounge musik, det blev perfekt!

Tills hands fanns även handdukar – och handsprit. För självklart var allt corona-anpassat. Vi satt ute, gjorde bara ”luftkramar” på långt håll och höll avstånd. Det funkar, och nu är ju vädret perfekt så man ska passa på nu när det är lätt att umgås utomhus!

Medan min kära man kom och försåg oss med varsin stor cocktail (och sedan försvann in på hemmakontoret igen) babblade vi om allt vi inte pratat om sedan vi sågs sist, vilket var alldeles för lång tid sedan. Så mysigt med ostört tjejsnack, och som vi pratade, haha!

Att gå på spa i coronatider

Ett av alla ämnen som kom upp var: kan man gå på spa nu? VILL man gå på spa nu? Vi har båda samma försiktiga inställning så svaret blev nja kan man säga. Vi hade båda varit på ETT sedan pandemin utbröt men var samtidigt tveksamma.

Ett närliggande ämne är behandlingar. Kan man? Vill man? Efter ett par stickprov online på olika stora spaanläggningars sajter ser man tydligt att de flesta har instruktioner och uppmaningar inför en spavistelse; man ska inte komma om man träffat någon med symptom eller om man själv har symptom, inte heller om man nyligen rest i ett riskområde etc.

Gott så. Men samtidigt, alla bara gissar ju. Hela tiden. Gör så gott de kan. Försöker upprätthålla verksamheter, företag, ekonomier. Gång på gång har ju sådant vi trott (ok, det Folkhälsomyndigheten trott) visat sig vara fel.

Riskerna är en enda gråzon

Tänk dig följande scenario: du är instängd i ett behandlingsrum med en terapeut i 40? 60? 80? minuter. Du får massage, kropps- eller ansiktsbehandling. Ingen av er har symptom (för då hade ni ju inte varit där) men en av er är asymptomatisk, det vill säga smittbärare utan symptom. Japp, du fattar själv – kedjan är igång och rullar…

Jag vill verkligen att det ska vara enkelt, att vi ska kunna dela upp riskerna i svart och vitt. Tyvärr är det inte så. Vi vet ännu för lite. Framförallt vet vi inte om vi hör till dem som kommer få ”lite snuva” eller hamna på IVA.

Jag och väninnan kom därför fram till att bäst var att avstå spabehandlingar än så länge. Kanske invänta vaccin, eller testa om man har antikroppar först. Vi människor är otåliga, att avstå roligt är tråkigt. Jag håller med! Men just nu kan det var smart att ha lite is i magen och avvakta. För allas skull.

Kram och bra helg på er! Värmen verkar fortsätta så det sköna terrasslivet aka beach club home style lär fortsätta ett tag till! 🙂

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier