Lyxig spadag i Babors showroom

Igår besökte jag BABORS huvudkontor i Stockholm som också är utbildningslokal och showroom. Trots att de flyttade dit för ett drygt år sedan hade jag inte varit där tidigare så det var verkligen dags!

Adressen, Humlegårdsgatan 13, ligger bara ett stenkast från Stureplan på Östermalm. Huset från 1877 är ett av områdets äldsta byggnader och våningens tidigare hyresgäst var ingen mindre än designern Lars Wallin. Det märktes inte minst på exklusiva detaljer som de lavendel-lila sammetstapeterna i hallen, perfekt även för ett exklusivt skönhetsmärke som Babor!

Skönhetsnytt och skvaller

Dagens huvudmål var att få svepas in i lyxig Babor-känsla via en skön behandling. Först fick jag mig dock en trevlig pratstund med utbildare och produktchef Lisa Halldén. Jag sög åt mig vartenda ord och njöt av att vara på plats omgiven av Babors härliga produkter. Det stod mig fritt att se mig omkring, fingra på produkter och få veta mer om nyheter och annat spännande. Drömläge alltså!

En sak som vi till exempel pratade om var nyheten att de öppnar en flagship store där man både kan shoppa och ta behandlingar. Premiären är planerad till maj/juni och kommer ligga i samma hus fast i markplan. Annat spännande som händer framöver är att det kommer en ny hudvårdsserie, deras 14:e, som blir en proffsvariant av lyxserien Dr Babor.

Dr Babor Pro kommer bara att finnas på salonger och spa. Med den kommer terapeuterna att kunna ge kunden ytterligare en (effektiv) dimension av Babors behandlingar. Även detta ser jag verkligen fram emot att båda få veta mer om samt testa! 🙂

Ansiktsbehandling med ljuvliga dofter

Så blev det dags att inta horisontal läge. 🙂 Lisa berättade att hon planerat en klassisk ansiktsbehandling för mig. Efter att jag fått träda in i deras utbildningsrum och genomgått de vanliga förberedelserna (sätta upp håret, ta av nödvändiga kläder, skor och smycken etc.) satte Lisa igång.

Med slutna ögon upplevde jag saligt Babors alla sköna dofter och texturer. Exempelvis deras oljerengöring hy-öl, rosfoftande Cleansing Rose Toning Essence och thermalvattnet (som gått från tillfällig produkt till att bli permanent). Lisa masserade även hela ansiktet, axlarna och dekolletage med en apelsindoftande och rikare krämvariant ur Skinovage-serien.

Just de där dofterna; naturliga och behagliga, inte påträngande, lätta att ta in. Jag såg framför mig hur mitt inre bestod av små depåer som behöver fyllas. Nyligen, på min Fuerteventura-resa, fick jag ljuset och färgerna (de visuella vitaminerna), nu fylldes den aromatiska behållaren på. För mig är dessa inre depåer jätteviktiga och en nödvändighet för att jag ska må bra. Tomt där, tom känsla, inget välmående.

Effektivt och njutbart

Bland alla sköna moment fick jag – efter den oljebaserade rengöringen- ytterligare en rengöring med Babors enzympeeling Cleansing Enzyme cleanser. Lisa berättade att den med känslig hy bör använda den bara ibland som just en peeling medan den med fet och tålig hy kan använda den oftare som en vanlig rengöring.

Njutningen fotsatte. Musiken var behaglig, rörelser och grepp likaså – såklart! Jag var ju i händerna på ett superproffs! 😉 Och trots att jag vanligtvis njuter av stillheten och att bara koppla av under en behandling kunde jag inte låta bli att chit-chatta om salonger, produkter, rutiner och annat – allt det som jag älskar och är så nyfiken på och intresserad av. 🙂

När min rengjorda, peelade hy också mättats med en lyxig vitaminampull från Dr Babor, krämer och annat hudgodis blev det dags att avrunda spastunden. Med mig fick jag inte bara en välmående hy och ett inre lugn, utan ny kunskap och en påminnelse om allt det som Babor står för: en kombination av natur och vetenskap som ger slutkunden såväl upplevelse som resultat.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier