Att ta sig igenom årets oxveckor

Hur inspirerad blir man av detta väder? Inte särskilt mycket om ni frågar mig.

Vinter kan vara helt okej, faktiskt riktigt härligt. Då tänker jag på krispigt vita och soliga dagar då snökristallerna gnistrar som diamanter i solskenet förstås. Men vad gör man med gråtunga skyar, kyla som kryper in under skinnet och isiga gator som man inte kan promenera på – än mindre jogga på – utan att gång på gång tappa balansen? Inte mycket.

Sedan kom den stora varningen klass 2 där tv visade upp bilder som såg ut som om vi skulle sitta insnöade i veckor ungefär; besvärlig snöstorm och dimma utlovades. Jag avbokade till och med mitt efterlängtade besök till The Steam Hotel med resonemanget att det nog var en dum idé att ge sig ut på vägarna och köra själv. Hur mycket snö kom? En knapp centimeter, utan blåst. Tack SMHI…

Jag förstår om ni tycker jag låter gnällig och negativ. Jag hade ju kunnat ljuga och skriva något hurtfriskt inlägg om hur jag tagit barnen till skridskobanan eller närmaste skidbacke, druckit varm choklad och nu satt vid brasan och njöt…

Brasa finns. Visst går vi ut och visst kan vi vara sportiga. Men…jag vet inte…det här grå och isigt kalla inspirerar i alla fall inte mig. Det KAN förstås ha något att göra med att jag är relativt nyligen hemkommen från en kryssning i Karibien. 😉 Vädret och färgerna där är bra mycket mer inspirerande!

Kryssningslivet – I love it! 😀

Sol eller snö

Jag bokar gärna in ett par solresor om vintrarna för att “överleva”, med lagom många veckor emellan så att man hinner skriva om den senaste resan och beta av ett par deadlines innan det är dags för nästa. 🙂 Just nu räknar jag faktiskt ner inför nästa tripp.  Drygt tre veckor kvar… 

Jag kan tänka mig att åka på skidresa också, bara det finns ett bra spa på hotellet att kura på efteråt. 🙂 Ett par idéer finns om olika resmål. Vi får se om jag kommer iväg på någon skid-spa-resa.    

Karibien var förstås underbart. Vi kryssade som vanligt. Fartyget hette Carnival Breeze och hade ett spa, Cloud Nine, som jag aldrig besökte. Jättekonstigt eller hur? Men det fanns så mycket annat och jag ville vara med familjen, inte lämna dem i flera timmar för att gå på spa. 

Carnival Breeze hade både träningsredskap ute på däck plus ett fint gym inomhus.

Cloud Nine hade i alla fall såväl thalassoterapi-pool, laconium att koppla av i och ett tepidarium, samt aroma-ångbastu. Plus en bred behandlingsmeny förstås med allt från massage, ansiktsbehandlingar och annat vårdande.

Vi aktiverade oss istället med vattenrutschkanor, höghöjdsbanan, minigolf och allt annat kul som fanns ombord på deras så kallade SportSquare. Gymmet besökte jag ett par gånger men det var också härligt att träna ute på däck. Gärna tidigt på morgonen innan det blivit för hett.

Skön temperatur, fritt på däck och grymma vyer!

Hälsokoll med min smartwatch

Med min nya Samsung Galaxy Smartwatch på armen hade jag också full koll på hur många steg jag gick varje dag ombord och när vi var iland. Det var inte ovanligt att vi kom upp i 15 000 steg per dag vilket kanske förklarar att jag “bara” gick upp ett kilo på resan. Och med “bara” menar jag i förhållande till allt gott man äter, det slinker ner en hel del mer än man egentligen behöver äta på en kryssning.

Buffén på Carnival Breeze var väldigt fräsch.
…men det fanns kalorifällor! Tårtorna var gudomliga!

Som alltid tycker jag det är skönt med dessa breaks från livet framför datorn. Hur mycket jag än älskar att skriva så blir det väldigt mycket stillasittande, det går inte att komma ifrån. Särskilt denna årstid då jag som inte har gymkort tycker det är svårt att få fart på träningen utan utomhuspassen. 

Häromdagen gjorde jag ett försök med att gå en powerwalk. Det blev inte mycket till power, mer halkig walk bara. När jag kom hem körde jag dock lite styrka i vårt multitask-rum, cirka 40 kvm biorum som jag även använder för träning. Sonen kör just nu sitt dagliga pass av Just Dance på Wii-spelet där. 🙂

Dessa isiga gator gör det svårt att både gå och springa.

Turkosblått hav, förkylningsrace

I övrigt syftade rubriken förstås inte på känslan efter vår drömmiga resa till paradisöar i Karibiens turkosblå vatten (vi besökte Puerto Rico, Turks & Caicos, St Thomas och Dominikanska Republiken) utan på allehanda krämpor vi – som många andra såhär års – tagit oss igenom den senaste månaden.

Tacka vet jag klarblå himmel, +30 grader och palmer! Här är vi i Amber Cove som tillhör Dominikanska Republiken.

Tandutdragningen from hell som smärtade i veckor, förkylningar som bytt av varandra, magåkomman som förstörde nyårsplanerna och så nu senast vinterkräksjuka som yngste sonen råkade ut för, stackarn! (Så hemskt att se de små lida! Torka spyor är förstås inte heller någon hit… Mirakulöst nog smittades ingen annan i familjen.)

Nä, vår kom snart, jag behöver dig! Jag har köpt lite nya träningskläder på rean och tänkte investera i ett par nya löparskor också om jag hittar några bra. Asics är ett favvomärke som passar min fot. Just nu har jag dock ett par Nike. Just do it är ingen dum devis när det gäller träning. Den bästa är som bekant den som blir av.    

Tills dess får jag förutom resorna nog ta tag i det där besöket på The Steam Hotel igen, och några andra ställen. Glömde berätta att jag just nu skriver på ännu en stor spaartikel – men ska inte glömma att berätta när den kommer ut! 🙂

Kram på er så länge!

One thought on “Att ta sig igenom årets oxveckor

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier