Skvaller om våra stora kända spahotell

Ny vecka, nya tag och upploppet för den spaartikel jag suttit och skrivit på den senaste tiden. Den ska publiceras i en av våra stora tidningar, jag lovar att berättar mer när den är ute. Våndas lite som alltid över urvalet. Ingen är ju felfri, varken människor eller spahotell. 😉

Bemötande och felbokningar

Varbergs Kusthotell till exempel tycker jag ligger fint. Det är häftigt också för att det är Sveriges enda thalassospa. Men – jag hör många klaga på såväl bemötande, felbokningar (man har t ex bokat havsutsikt och inte fått det) som att det är dyrt.

Jag tar ett par simtag i havsvattenpoolen på Varbergs Kusthotell. Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Själv har jag varit nöjd när jag varit där, men jag håller med om att det ligger i övre prisspannet – utan att de hör till landets lyxigaste. Slipar de inte till så pris speglar upplevelsen kommer de snart tappa kunder tror jag. Men, när jag skriver och bedömer går jag på egna upplevelser – inte vad andra upplevt.

Het – men osmidig – snackis

Hajpade The Steam Hotel är ett annat spahotell som man hör både ditt som datt om. ALLA känner till det och har man inte varit där vill man dit. Men, även här hör jag olika röster. Flera har klagat på logistik och att upplevelsen inte flyter på helt smidigt på hotellet. Spat ska tydligen inte heller vara särskilt stort. Jag planerar att åka för att se själv inom kort så får vi se.

Voltage Lounge, The Steam Hotel. Pressbild.

Sedan har jag många spa i mina tankar som ligger och väger – ska de vara med på min nästa lista eller inte? Ett par känner jag till men har inte besökt än och sorry – då kan de inte komma ifråga. Jag skriver bara om ställen jag besökt. Och helst upplevt helheten av; spa, hotellverksamhet, maten, träningen, behandlingar…ja, lite av allt.

Ständiga nybesök krävs

Andra skulle jag vilja ha med men det var för länge sedan jag var där så jag känner inte att jag kan. Hur kan jag påstå att de hör till landets bästa när jag inte vet vilken kvalitet de håller eller hur de bedriver verksamheten nuförtiden? Visst, med 40 – 50 stora spa i landets numera kan jag inte göra nybesök på alla årligen men det får i alla fall inte ha gått FÖR lång tid.

Om du som läser detta driver eller jobbar på ett spa som du tycker jag borde se och skriva om, hör av dig. Jag söker ständigt nya upplevelser och pärlor att komplettera min spakännedom med. Just nu räknar jag upp för att nå 300 besökta spa!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier