Att investera i avkoppling, en försäkran på sikt

Bild: PXhere.

Lika bestämt som jag hävdar att spa fungerar året om, menar jag att spa är för alla. En aktivitet som passar ung som gammal, kvinna som man, det gäller bara att hitta ett spa i sin stil så att man känner sig hemma och trivs. För när man trivs, det är då magin sker…

Med magi menar jag den djupa, välgörande avslappning som sker när man släpper allt, inte tänker hindrande tankar utan bara tillåter sig att ge sig hän. Det är i detta tillstånd vi hittar tillbaka till oss själva, vår kreativitet, vår glädje!

Så får du råd med spa

Stress kan verkligen ta död på allt detta och känner man att man hamnat i en period i livet där allt rusar på för fort kan spa faktiskt bryta den onda cirkeln och skapa det där utrymmet man behöver; ett andningshål, en paus. Om så bara för en stund där man kan se saker ur ett annat perspektiv.

Nu är det ju dock så att alla har olika förutsättningar, och då menar jag inte bara tidsmässigt. Förutom att man kan ha ont om tid, svårt att vara borta från jobbet kan också de ekonomiska möjligheterna lysa med sin frånvaro.

Först och främst, leta deals. De finns. Alltid. Antingen på särskilda sajter för detta, eller på spahotellens hemsida. Kan du komma loss en söndag och stanna till en månad kan det innebära halva priset på vistelsen, eller om du kan vara flexibel och sticka iväg i sista minuten kan du kapa åt dig det där sista rummet de inte fick bokat till en billig peng.

Ibland är det ändå svårt, som i slutet av året eller i slutet av månaden. Vissa tider är kassan helt enkelt inte lika välfylld som annars – vilket kan vara retfullt när man har storslagna planer eller faktiskt bara drömmer om att få komma bort ett kort tag för att ladda batterierna.

Låna ansvarsfullt

Är det rent pleasure man är ute efter skulle jag säga: vänta tills du har råd. Men är du i ett läge där alternativet blir ännu dyrare, som en långtidssjukskrivning eller där du känner ”nu brakar jag snart ihop om jag inte får ett break”, ja då skulle jag säga: åk, åk nu, idag, igår!

VET du att pengar är på väg in nästa månad, att du kan hantera ett mindre lån och inte kommer missköta vare sig återbetalningen eller hamna i en lånespiral så kan det vara en lösning. Låneföretaget Sambla har en tjänst för att jämföra blancolån, där man kan jämföra olika banker för att få lägsta möjliga räntan.

Sambla erbjuder lån utan säkerhet och vad du ska använda pengarna till är helt upp till dig och inget du behöver ange i din låneansökan. Så, om det är en sparesa till Bali, en skönhetsoperation eller ett mini-break på några av landets fina spahotell är med andra ord helt upp till dig.

Men en sak får du lova; se till att koppla av och att njuta!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Spabanken på sociala medier