Det sista jag ännu inte berättat om från gårdagens besök på Sturebadet var själva behandlingen; kurbadet. Den var förtryckt på mitt spaogram (ett presentkort de har som skickas hem till mottagaren, vackert förpackat, som ett telegram…fyndigt!) så jag behövde inte fundera.

Jag satte mig och väntade i den vardagsrumsliknande loungedelen med soffor, böcker och mässingslampor, invid poolen och den lilla spareceptionen. Några fruktklyftor, vatten och saft (?) fanns på disken men det stod lite undangömt vilket fick mig att automatiskt fråga om det var okej att ta för sig. Kanske kunde presenterats lite mer inbjudande…

Sturebadets spalounge med sofforna där man får sitta ner i väntan på sin behandling.

När jag bläddrade i en bok kom en tjej och bjöd på en varm lavendelhandduk. Det gillade jag verkligen! Typexempel på bra liten detalj att överraska med som kändes otroligt trevlig. Jag la den varma frottélappen mot ansiktet och drog in doften, baddade mig, knådade axelpartiet. Sedan var det dags. Min terapeut kom och jag fick lämna Lanefelts tempogympa för att träda in i ett av kurbadsrummen. Badet var redan upptappat så det var bara att kliva i.

Generellt är jag ingen stor anhängare av dessa jetstrålebad. Säkert bra för cirkulationen, men de kliar ju så förbaskat! Jag fattar att just det säkert tyder på hur mycket jag behöver dem (ju bättre cirkulation desto mindre kli inbillar jag mig) men ändå, åhh…det kan vara hemskt. Vanligtvis klarar jag bara halva tiden. Det här karet hade i alla fall hyfs nog att varva sina strålar så att just när jag började tycka det var jobbigt på ryggen så slutade strålarna där och gick över till stuss eller lår. Jag satt inte så skönt heller så att jag fick muskelavslappnande ungerskt mineralsalt tyckte jag hjälpte föga eftersom jag spände mig i benen hela tiden för att inte glida ner. Nåja.

Medan jag låg där i karet som varvade bubbel med discobelysning (det skulle tydligen ha effekt men på vad visste inte terapeuten) fick jag ansiktspyssel bestående av rengöring, mask och en kräm. Efter badet fick jag duscha av mig och sedan sprayade terapeuten en kamomill-oljespray från Kerstin Florian över rygg och baksida, framsidan fick jag ta själv. Efteråt kändes kroppen varm, mjuk och väldoftande.

Det var en kort behandling som nog gav mig större behållning efteråt än under tiden. Jag hade inget att anmärka på men det märktes att allt gick på tid (vilket i och för sig är förståeligt, om en 20-min drar över tiden så blir det ju negativ dominoeffekt hela dagen sen…). Hur som helst njöt jag av att vara insvept i goda spadofter resten av dagen.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier