I badet med Kristina Axén Olin

Gruppträning på Sturebadet har inte alltid bestått av Zenergy och Nia.

Det slog mig idag hur speciellt Sturebadet faktiskt är. Inte bara ur ett badhistoriskt perspektiv, utan även klassmässigt. Vid sekelskiftet delades besökarna in efter samhällsklass – första, andra och tredje klass hade alla varsin våning att disponera. Bland besökarna fanns också kändisar som Greta Garbo, som älskade avdelningen ”damturken”.

Även idag går ”kändisarna” till Sturebadet. Vart ska de annars gå? Centralbadet är ett minst lika trevligt och exceptionellt spabadhus, men kanske är det läget som avgör. Drottninggatan vs Stureplan – det säger sig självt vem som går vart, eller hur? Priset spelar förstås också in (Centralbadet tar en vardag 130 kr i entré mot Sturebadets 495 kr).

Idag när jag simmade i den vackra bassängen inne på Sturebadet var det bara jag och Kristina Axén Olin i poolen, vi låg exakt ett varv i otakt så att vi hela tiden möttes på mitten. Jag kunde inte låta bli att våndas i tanken över hur jobbigt det måste vara att som offentlig person gå på spa, bad och liknande – jag menar, tänk hur många som förmodligen glor när man ska duscha och bada bastu!

När jag var klar i poolen kom Susan Lanefelt och ledde ett pass i vattengympa. Jag hade varit med om det inte krockat med mitt inbokade kurbad. Fast de var högljudda; Arvingarnas Eloise och Anna Books ABC nådde ända ner till aromarummet så min stilla relax-stund mot björkskogen i mosaik gick om intet. Jag kunde ändå inte låta bli att tycka hon var härlig, Susan. Vilken energi! Även om den förstörde spastämningen…

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier