Rena rama (olyxiga) sanningen

Imorgon ska jag på lunchmöte på Sturebadet. Det ska bli riktigt trevligt! Särskilt om jag kan stanna kvar och kanske prova på ett nytt pass och bada och basta lite :-).

Att jag är helt manisk på det här med att njuta i spamiljö har väl knappast undgått någon. När vi senast nu skulle kryssa med Cinderella, och huvudanledningen egentligen var Kim Wilde-konserten, så var det ändå SPA’t jag längtade mest till! Och när vi var klara med vår spabehandling och skulle skynda oss att lämna avdelningen (de hade i princip stängt…vi var sist) så kunde jag inte låta bli att springa in en sista gång i bastun och stå där ett kort tag för att bli lite mysvarm :-). I samma stund som vi gick så började jag redan längta tillbaka…

Imorgon eftermiddag skulle jag egentligen på pressmöte på Luxury Spa, men där har jag ju som ni vet redan varit så jag avstår. Vad ni däremot inte vet så mycket om är vad jag tyckte…

Jag ska faktiskt säga minst om själva behandlingen för den var helt klanderfri. Rummet var fint och behagligt, terapeuten (tillika spachef) var jätteduktig och jag hade verkligen inget alls att anmärka på vad gäller vare sig tekniker eller annat. Jag njöt till fullo! Däremot fanns en del smått att önska i övrigt.

Innan behandlingen fick jag fylla i ett formulär; som en liten hälsodeklaration!

Först hade vi (sambon var med och plåtade mig som vanligt mig mitt i min pågående nirvanaklättring) svårt att hitta ner i de historiska valven. När vi väl kom ner undrade vi om vi gått fel, det fanns ingen reception, ingen skylt, ingen terapeut som mötte – bara ett par i badrockar som satt i varsin fåtölj och relaxade. I omklädningsrummet fanns dock en skylt; som upplyste om att hänglås för att låsa skåpen kunde man få låna i receptionen (som vi passerat när vi kom in, vid stora entrén en våning upp…alltså var det bara att vända tillbaka).

Klä om gjorde man gemensamt, mitt bland gymmaskinerna. Det fanns draperier som man kunde gå bakom – men det var det inte alla som såg eller brydde sig om. Bastun var verkligen superfin men jag kom nog av mig i mitt spahumör pga allt annat konstigt, och eftersom poolen bara höll 15 grader så blev det inget dopp heller.

Till deras försvar ska jag säga att pooltemperaturen kan de visst inte göra mycket åt på grund av att de gamla valven tydligen inte tål värme och fukt så bra. Och gym/omklädningsdelen är det hotellet (Reisen) som råder över så de kan bara önska. Det som var riktigt bra var dock att de tog till sig av mina synpunkter som jag delgav dem efteråt, vilket betyder att det numera enligt uppgift ska sitta en stor tydlig informationsskylt direkt när man kommer in på spat och att det även ska finnas hänglås på skåpen så man slipper gå upp igen för att hämta! 🙂 Det gladde mig enormt, och jag tycker det var fint och effektivt av dem att ta tag i det så snabbt. För kundens bästa, som ju är mitt mål att tjäna…

Det lyxiga i konceptet på Luxury Spa har jag dock inte helt köpt än…men bland annat ska det bestå i att man blir serverad ett glas vin/champagne efteråt. Detta ställe kan säkert fungera för relaxsugna par som kan gå dit och basta, svalka sig i poolen, duscha (och hoppas att inte alltför många tittar in om man är blyg) och avsluta med varsin skön behandling plus ett glas gott vin eller bubbel i glaset efteråt. Mitt hetaste tips då är att testa nyheten fyrhandsmassage som de måste vara relativt ensamma om i Stockholm.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier