Ologiska spakoncept med alger i fjällen

Jag jobbar just nu med research till ett kommande spajobb och sitter därför och letar bland mina papper, mappar och klickar runt på nätet i jakt på de pusselbitar jag saknar. En sak som då slår mig (och som gjorde mig både förvånad och rätt trött) är hur ogenomtänkta mångas spamenyer är.

Nu ska inte svenska spa känna sig ensamt utpekade för jag surfar runt utomlands också, detta gäller alla, men till exempel; varför har man algbehandlingar och marina kurer om man ligger i fjällen, alp- eller bergsmiljö? Det känns helt ologiskt för mig.

Visst jag fattar att det kanske inte är så lätt att hitta andra substanser/ämnen med lika verksam utrensande/slimmande effekt, men lera och torv känns ju i alla fall lite mer regionalanpassat till bergs-/inlandsmiljö än alger.

Jag vet inte hur många sådana här bergs-alg-kombinationer jag stött på nu, och det kan ju bara tyda på en sak; att det är dåligt med anpassade serier med bra produkter och behandlingar som anknyter till inlandet/bergen. Eller att ställena själva har ruskigt dåligt med fantasi och kreativitet att skapa egna anpassade regionala ritualer med befintliga produkter.

Så där – en utmaning till alla spa och produktutvecklare som känner sig träffade! Behöver ni hjälp så hör av er… :-).

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier